FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: PLAVE RUŽE IZ GORNJE BISTRE

ZAGREB, 28. svibnja 2004. (Hina) - Najavljujući susret i razgovor snogometašem Rome Tomassijem s temom "Sport i solidarnost" uorganizaciji općine Ferentino i humanitarne udruge "Il Giardino delleRose blu" (Vrt plavih ruža), Il Messaggero piše i o humanitarnom raduove udruge u bolnici za kronične bolesti dječje dobi u GornjojBistri.
ZAGREB, 28. svibnja 2004. (Hina) - Najavljujući susret i razgovor s nogometašem Rome Tomassijem s temom "Sport i solidarnost" u organizaciji općine Ferentino i humanitarne udruge "Il Giardino delle Rose blu" (Vrt plavih ruža), Il Messaggero piše i o humanitarnom radu ove udruge u bolnici za kronične bolesti dječje dobi u Gornjoj Bistri.

Udruga "Il Giardino delle Rose blu" osnovana je u Ciocariji 2001. godine i do sada se proširila na cijelu Italiju, te periodički šalje 800 mladih u Hrvatsku kako bi se brinuli za djecu pogođenu teškim genetskim oboljenjima u dječjoj bolnici Gornja Bistra pored Zagreba, navodi list. "Prvi je dojam šokantan. Zrak je nepodnošljiv, noću se čuje stalno kukanje. No onda sve prođe: oni su ti koji nešto daju nama, a ne mi njima", kaže za list Alessandra Infussi, referentica udruge za grad Ferentino.

"Bolnica je bivši dvorac skromna izgleda a u njemu živi 100 djece, većinom siročadi. S njima su samo tri medicinske sestre. 'Napravili smo stalan kamp u Gornjoj Bistri', objašnjava predsjednik udruge don Ermanno D'Onofrio, 'upravo kako bi osigurali stalnu nazočnost dragovoljaca u bolnici i tako omogućili djeci personalizirane programe rehabilitacije i potaknuli ih da razviju svoje osjete. Ona su poput plavih ruža, nježnih i gotovo nepoznatih'", stoji u članku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙