FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Mesić primio izaslanstvo Saveza izviđača Hrvatske

ZAGREB, 19. svibnja 2004. (Hina) - Predsjednik Republike HrvatskeStjepan Mesić primio je izaslanstvo Saveza izviđača Hrvatske u povoduDana izviđača koji se obilježava danas, 19. svibnja.
ZAGREB, 19. svibnja 2004. (Hina) - Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić primio je izaslanstvo Saveza izviđača Hrvatske u povodu Dana izviđača koji se obilježava danas, 19. svibnja.

Predsjednik Republike pokrovitelj je izviđačke akcije "Zborovanje izviđača" koje će se održati u Krapini 22. i 23. svibnja 2004., na kojem će se okupiti više od 1500 izviđača.

Inače, u sklopu Zborovanja bit će organizirane i Sportske igre Saveza u spomen na branitelje iz Domovinskog rata te Proljetni susret poletaraca.

Izaslanstvo je, među ostalim , izvijestilo predsjednika Mesića o sudjelovanju izaslanstva Saveza izviđača Hrvatske na 18. Europskoj skautskoj konferenciji održanoj u travnju ove godine u Reykjaviku na Islandu, gdje je Lidija Pozaić Frketić izabrana za predsjednicu Europske skautske uprave na četverogodišnji mandat, priopćeno je iz Ureda Predsjednika Republike.

Savez izviđača Hrvatske (SIH) osnovan je 1952. g. i krovna je izviđačka udruga koja okuplja više od 4000 članova iz 72 izviđačke udruge diljem Hrvatske.

Također, Savez izviđača Hrvatske jedna je od prvih organizacija u Hrvatskoj koja je ostvarila punopravno članstvo u nekoj međunarodnoj organizaciji (World Organization of the Scout Movement) nakon osamostaljenja Republike Hrvatske na svjetskoj konferenciji u Bangkoku 1993.

U brojnom izaslanstvu Saveza izviđača Hrvatske bili su predstavnici svih tijela SIH-a (Vijeće, Uprava, Nadzorni odbor, Sud časti, Odbori Vijeća, Županijski povjerenici, ured, uredništvo časopisa Svijet skauta, Savjet i Predsjednica Europske skautske uprave).

Uz predsjednika Mesića nazočan je bio i tajnik predsjednika Republike za društvena i humanitarna pitanja Siniša Jagodić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙