FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DAIMLERCHRYSLER NAJAVIO GOLEME INVESTICIJE U KINU

PEKING, 9. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Američko-njemački automobilskikoncern DaimlerChrysler, u nastojanju da spasi svoju azijskustrategiju nakon povlačenja iz Južne Koreje i Japana, najavio je da ćeinvestirati više od milijardu eura u Kinu u idućih nekoliko godina.
PEKING, 9. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Američko-njemački automobilski koncern DaimlerChrysler, u nastojanju da spasi svoju azijsku strategiju nakon povlačenja iz Južne Koreje i Japana, najavio je da će investirati više od milijardu eura u Kinu u idućih nekoliko godina.

Taj automobilski div planira i udvostručiti kapacitet proizvodnje džipova i sportskih vozila ove godine kako bi profitirao od snažne potražnje na tom najbrže rastućem tržištu automobila u svijetu.

"Investirat ćemo više od milijardu eura u idućih nekoliko godina u putnička i komercijalna vozila te džipove", rekao je Roman Fischer, predsjednik i izvršni direktor DaimlerChrysler China Ltd.-a.

Detalje oko investicijskih planova nije iznosio, no u svibnju je kompanija dobila zeleno svjetlo od kineskih vlasti da nastavi sa zajedničkim ulaganjem sa Beijing Automotive Industry Holdingom.

DaimlerChryslerov snažan prodor na kinesko tržište uslijedio je nakon objave agresivnih planova General Motorsa na tome tržištu. Taj najveći svjetski proizvođač vozila najavio je početkom tjedna da će investirati tri milijarde dolara u Kinu u iduće tri godine kako bi udvostručio svoje tamošnje kapacitete.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙