FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

GM PLANIRA GOLEME INVESTICIJE U KINU

ŠANGAJ, 7. lipnja 2004. (Hina/AP) - General Motors (GM) planira uložititri milijarde američkih dolara u Kinu u iduće tri godine, u nadmetanjus Volkswagenom za dominacijom na tom najbrže rastućem automobilskomtržištu u svijetu, objavljeno je danas iz te kompanije.
ŠANGAJ, 7. lipnja 2004. (Hina/AP) - General Motors (GM) planira uložiti tri milijarde američkih dolara u Kinu u iduće tri godine, u nadmetanju s Volkswagenom za dominacijom na tom najbrže rastućem automobilskom tržištu u svijetu, objavljeno je danas iz te kompanije.

Taj najveći svjetski proizvođač vozila i njegovi kineski partneri planiraju lansirati nova vozila i vlakove, izraditi nove pogone, proširiti proizvodnju i utemeljiti novo zajedničko poduzeće za financiranje kupovina vozila.

"S najbrže rastućim tržištem vozila u svijetu, uspjeh u Kini krucijalni je za GM-ov globalni uspjeh", izjavio je predsjednik i izvršni direktor General Motors China Group-a, Phil Murtaugh.

Ukupni kapacitet proizvodnje GM-a u Kini tako će se povećati s trenutnih 530.000 vozila godišnje na 1,3 milijuna do 2007. Kompanija pritom planira lansirati 20 novih i poboljšanih proizvoda, uključujući i luksuzna vozila, većinom napravljena u Kini. Prošle godine GM je u Kini ostvario neto dobit od 437 milijuna dolara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙