FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NOVI IZVRŠNI DIREKTOR FIATA

RIM, 1. lipnja 2004. (Hina/AR) - Na današnjem sastanku Upravnog odboraautomobilske industrije FIAT, prvom nakon smrti predsjednika UmbertaAgnellija u petak, izabran je novi izvršni direktor SergioMarchionne.
RIM, 1. lipnja 2004. (Hina/AR) - Na današnjem sastanku Upravnog odbora automobilske industrije FIAT, prvom nakon smrti predsjednika Umberta Agnellija u petak, izabran je novi izvršni direktor Sergio Marchionne.

FIAT kreće u novu eru, prva je ocjena promatrača ekonomskih zbivanja nakon smjena na vrhu te tvornice i današnjeg imenovanja.

Novi izvršni direktor FIAT-a je Sergio Marchionne, koji se od prošle godine već nalazi u Upravnom odboru torinske kuće. Danas tijekom prvog sastanka Upravnog odbora pod predsjedanjem novog predsjednika Luce Cordera di Montezemola, koga su u nedjelju na taj položaj predložili članovi obitelji Agnelli, Marchionne je službeno imenovan. Nakon ostavke Giuseppea Morchia, štafetu vođenja FIAT-a, dakle, preuzima Marchionne, manadžer od 52 godine, italo-kanađanin koga se mnogo cijeni u inozemstvu, ali koga je jako cijenio i Umberto Agnelli, koji je umro u petak u 69 godini, zbog posla koji je proveo u SGS-u, švicarskom poduzeću koje je svjetski leader u davanju usluga certifikacije i inspekcije, a koja je već godinama u orbiti IFIL-a, operativnog holdinga obitelji Agnelli.

Par Marchionne - Montezemolo treba sada izučiti strategiju za ozdravljenje torinske industrije. No, prije svega treba se sučeliti s revizijom dogovora načinjenih s američkim automobilskim gigantom General Motorsom i zatim s bankama u 2005., koje su pretvorile u dionice kredit od 3 milijardi eura odobren 2002. torinskoj industriji kako bi se izbjeglo propadanje poduzeća, a koje bi sada FIAT mogao ponovno preuzeti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙