FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KINA PRIMLJENA U SKUPINU ZEMALJA ZA NUKLEARNU TEHNOLOGIJU

PEKING, 28. svibnja 2004. (Hina/Reuters) - Kina je službenoprimljena u skupinu (Nuclear Suppliers Groupe NSG) zemaljaisporučiteljica nuklearne tehnologije, a u njoj je 40 država koje suse obvezale ograničiti globalni izvoz nuklearne tehnologije,izvijestilo je u petak ministarstvo vanjskih poslova.
PEKING, 28. svibnja 2004. (Hina/Reuters) - Kina je službeno primljena u skupinu (Nuclear Suppliers Groupe NSG) zemalja isporučiteljica nuklearne tehnologije, a u njoj je 40 država koje su se obvezale ograničiti globalni izvoz nuklearne tehnologije, izvijestilo je u petak ministarstvo vanjskih poslova.

Taj potez ističe napore Kineza da ograniče transfer nuklearnih tehnologija diljem svijeta, rekao je za agenciju China News Service potpredsjednik povjerenstva za kinesku obrambenu industriju Zhang Huazhu.

"Primanje Kine u NSG iznimno pridonosi međunarodnim nastojanjima u globalnom procesu neširenja nuklearnog oružja", ocijenio je Zhang.

NSG je nevladina organizacija utemeljena 1975., a čine je nuklearno sposobne zemlje koje kontroliraju nuklearnu tehnologiju namijenjenu izvozu.

Među njima su SAD, Britanija, Francuska i Rusija.

"Kina podupire pozitivnu ulogu NSG-a, njezine ciljeve i načela koja se odnose na neširenje nuklearnog oružja", izjavio je glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova Lu Jinchao.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙