FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: WWF POZVAO EU DA PRESTANE DAVATI SUBVENCIJE RIBOGOJILIŠTIMA TUNA

ZAGREB, 8. lipnja 2004. (Hina) - Subvencije Europske unije za uzgojtuna na Sredozemlju mogu dovesti do istrebljenja ugrožene plave tuneza samo nekoliko godina, upozorila je u svom izvješću organizacija zazaštitu okoliša WWF, prenosi Financial Times.
ZAGREB, 8. lipnja 2004. (Hina) - Subvencije Europske unije za uzgoj tuna na Sredozemlju mogu dovesti do istrebljenja ugrožene plave tune za samo nekoliko godina, upozorila je u svom izvješću organizacija za zaštitu okoliša WWF, prenosi Financial Times.

WWF u izvješću kaže da bi EU trebao riješiti rupe u zakonima koje omogućuju da ribogojilišta tuna da traže subvencije namijenjene za akvakulturu, te da bi Bruxelles trebao uvesti i kvote za tu djelatnost, piše list. Sredozemne zemlje u kojima postoje uzgajališta tuna su Španjolska, Italija, Turska, Malta, Cipar, Hrvatska, Tunis i Libija a do velikog rasta u broju ribogojilišta tuna uglavnom je potaknulo tržište Japana, odnosno japanska potražnja za sushijem i sashimijem, stoji u prilogu.

WWF upozorava da se uzgoj tuna, odnosno njihovo hvatanje i tov u kavezima, na Sredozemlju prošle godine povećao za 50 posto i dostigao 21 000 tona što je predstavlja "izlov nekompatibilan s očuvanjem zdrave populacije plave tune", piše londonski list. Subvencije Europske unije pomažu nastavak rada te industrije unatoč pada cijena i zasićenja japanskog tržišta, ukazuje WWF.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙