FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

CEH RIBARA TRAŽI KONKRETNU PODRŠKU VLADE ZA KAPITALNE PROJEKTE

ZAGREB, 18. svibnja 2004. (Hina) - Ceh za ribarstvo, akvakulturu ipoljodjelstvo Hrvatske obrtničke komore (HOK) traži od hrvatske Vladekonkretnu podršku za kapitalne projekte vezene za obnovu ribarskeflote.
ZAGREB, 18. svibnja 2004. (Hina) - Ceh za ribarstvo, akvakulturu i poljodjelstvo Hrvatske obrtničke komore (HOK) traži od hrvatske Vlade konkretnu podršku za kapitalne projekte vezene za obnovu ribarske flote.

Istaknuto je to na današnjoj sjednici Ceha na kojoj se razgovaralo o inicijativi Ceha za organiziranom nabavkom novih pogonskih motora za hrvatske ribarice pod povoljnijim uvjetima. Razgovaralo se i o aktivnostima Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka vezanih za izgradnju novih ribarica te problematiku uzgoja i prometa školjki.

S obzirom na činjenicu da se od 3. listopada ove godine hrvatsko ribolovno more širi za 23.000 četvornih kilometara u dijelu zaštićenog ekološko ribolovnog pojasa i raspoloživih količina pridnene ribe koje se u tom dijelu mora mogu izloviti, Ceh ribara traži od Vlade da osigura mogućnost izgradnje kočarica i ribarica za ribolov malim ribolovnim alatima prilagođenih za ribolov na otvorenom moru i to pod istim uvjetima kao i za izgradnju brodova za ulov velike i male plave ribe.

Ceh je donio zaključak i da bi za sve ribarice koje se planiraju graditi uz sufinanciranje iz državnog proračuna bilo potrebno izraditi izvedbene projekte usklađene s predstavnicima Ceha i tek onda tražiti ponude od hrvatskih brodogradilišta.

Zbog starosti hrvatske ribolovne flote te dotrajalih pogonskih motora brodova, što utječe na sigurnost ribara na moru, troškove održavanja te na gubitak ribolovnih dana, Ceh ribara pokrenuo je projekt pod nazivom "Obnova brodskih motora hrvatskih ribarica". Zatražene su ponude više proizvođača brodskih motora na bazi očekivane narudžbe većeg broja ribara, kazao je predsjednik Ceha Tonči Božanić.

Dodao je i kako od Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva traže da zasebno osigura proračunska sredstva, namijenjena za potporu kapitalnim ulaganjima za poljoprivredu, te da propiše pristupačnije uvjete korištenja tih sredstava za potporu spomenutom projektu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙