FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SUTRA ZAVRŠETAK PRVOG KRUGA PREGOVORA OKO CIJENE LIJEKOVA

ZAGREB, 8. lipnja 2004. (Hina) - Hrvatski zavod za zdravstvenoosiguranje (HZZO) sutra bi s farmaceutskim tvrtkama trebao završitiprvi krug pregovora o sniženju cijena lijekova, nakon čega bi oneidući tjedan trebale izaći sa prijedlozima nižih cijena, rekao jedanas Hini predsjednik povjerenstva za pregovore HZZO-a Tonči Buble.
ZAGREB, 8. lipnja 2004. (Hina) - Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) sutra bi s farmaceutskim tvrtkama trebao završiti prvi krug pregovora o sniženju cijena lijekova, nakon čega bi one idući tjedan trebale izaći sa prijedlozima nižih cijena, rekao je danas Hini predsjednik povjerenstva za pregovore HZZO-a Tonči Buble.

HZZO je dosad obavio pregovore s dvadesetak tvrtki, među njima Plivom i Belupom koje pokrivaju 40 posto hrvatskog tržišta, a sutra će se razgovori obaviti s još sedam tvrtki.

Ta ustanova je od domaćih i stranih farmaceutskih tvrtki zatražila pregovore o sniženju cijena pedesetak najviše propisivanih lijekova s liste HZZO-a zbog eksalacije potrošnje lijekova u posljednje dvije godine.

Lani je HZZO na lijekove na recept potrošio 2,6 miljardi kuna, a u ovogodišnja prva tri mjeseca potrošnja je porasla za dodatnih 15 posto, što dovodi do mogućnosti da HZZO više ne bude mogao podmirivati troškove lijekova koji se izdaju na recept.

"Svi su proizvođači svijesni situacije pa su u prvom krugu pregovora izrazili spremnost da snize cijene, a sad ostaje pitanje do koje se razine može ići", rekao je Buble.

Dodao je da postoji mogućnost da HZZO, nakon što proizvođači lijekova idući tjedan izađu sa svojim prijedlozima, s nekim tvrtkama zatraži i dodatne pregovore ako se ocijeni da njihove ponude nisu dostatne.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙