FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ŠUKER: VEĆINU POREZNIH OLAKŠICA KORISTE IMUĆNI GRAĐANI

ZAGREB, 26. svibnja 2004. (Hina) - Obrađene porezne prijave pokazale suda su većinu olakšica, koje su imale socijalni karakter, koristiligrađani koji imaju velika primanja i koji plaćaju porez na dohodak postopi od 35 i 45 posto, izjavio je danas ministar financija Ivan Šukeru saborskom 'aktualnom prijepodnevu'.
ZAGREB, 26. svibnja 2004. (Hina) - Obrađene porezne prijave pokazale su da su većinu olakšica, koje su imale socijalni karakter, koristili građani koji imaju velika primanja i koji plaćaju porez na dohodak po stopi od 35 i 45 posto, izjavio je danas ministar financija Ivan Šuker u saborskom 'aktualnom prijepodnevu'.

Šuker je, odgovarajući SDP-ovki Ingrid Antičević-Marinović, demantirao da je najavio ukidanje mnogih poreznih olakšica koje je za građane uvela bivša Vlada (mladima za kupnju stana, podstanarima za najamninu, invalidima za ortopedska pomagala itd.).

Nisam to rekao, nego da ćemo nakon obrade poreznih prijava analizirati učinke olakšica koje su imale socijalni karakter, odgovorio je ministar SDP-ovoj zastupnici.

Šuker je naveo da od 850 tisuća poreznih prijava, 730 tisuća ima pravo na povrat u ukupnom iznosu od 1,1 milijarde kuna, a ukupna uplata u proračun iznosi 300 milijuna kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙