FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rošin u Dubrovniku: Svakako spriječiti betonizaciju obale

DUBROVNIK, 8. lipnja 2004. (Hina) - Predsjednik državnog Savjetaprostornog uređenja Jerko Rošin kazao je danas u Dubrovniku da jeprijeko potrebno poduprijeti povezivanje mostom poluotoka Pelješca ikopna, zauzeti restriktivnije i racionalnije stajalište premaizgrađenosti obalnog područja, te spriječiti njegovu betonizaciju jerje to agresija u prostoru.
DUBROVNIK, 8. lipnja 2004. (Hina) - Predsjednik državnog Savjeta prostornog uređenja Jerko Rošin kazao je danas u Dubrovniku da je prijeko potrebno poduprijeti povezivanje mostom poluotoka Pelješca i kopna, zauzeti restriktivnije i racionalnije stajalište prema izgrađenosti obalnog područja, te spriječiti njegovu betonizaciju jer je to agresija u prostoru.

Članovi Savjeta su u dvodnevnu posjetu Dubrovačko-neretvanskoj županiji, a u razgovoru sa županijskim vodstvom i županom Ivanom Šprljom upućeni su u stanje županijskog prostora i koncepciju prostornog plana.

Nakon sastanka rečeno je kako je u toj županiji jedna od najvećih teškoća stalno povećavanje slanosti tla u Neretvanskoj dolini što ugrožava razvoj poljoprivrede, jedne od glavnih grana u razvoju Dubrovačko-neretvanske županije.

Članovi Savjeta prostornog uređenja sutra će obići Elafitske otoke i obalni dio od Dubrovnika do Slanog.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙