FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RIJEKA: O POSLOVANJU GRADSKIH PODUZEĆA

RIJEKA, 8. lipnja (Hina) - Od šest komunalnih i trgovačkih društava ukojima je riječka gradska uprava većinski ili jedini vlasnik u 2003.godini sa gubitkom, od 1,3 milijuna kuna, poslovalo je samo Komunalnodruštvo "Vodovod i kanalizacija", dok su ostala ostvarila dobit,rečeno je danas na sjednici riječkog Poglavarstva.
RIJEKA, 8. lipnja (Hina) - Od šest komunalnih i trgovačkih društava u kojima je riječka gradska uprava većinski ili jedini vlasnik u 2003. godini sa gubitkom, od 1,3 milijuna kuna, poslovalo je samo Komunalno društvo "Vodovod i kanalizacija", dok su ostala ostvarila dobit, rečeno je danas na sjednici riječkog Poglavarstva.

Komunalno društo "Vodovod i kanalizacija" lani je imalo 124,7 milijuna kuna prihoda ili 4,3 posto više nego prethodne godine. Kao jedan od razloga gubitka od 1,3 milijuna kuna navedene su negativne tečajne razlike.

Komunalno društvo za prijevoz putnika "Autotrolej" ostvarilo je u 2003. godini 128, 9 milijuna kuna ukupnog prihoda ili 18,9 posto više nego godinu prije, te dobit od 11,1 milijuna kuna.

Komunalno društvo "Čistoća" ima 63,5 milijuna kuna ukupnog prihoda ili 9,2 posto manje nego u 2002., a dobit tog društva u 2003. iznosi 405.285 kuna.

Trgovačko društvo za proizvodnju i distribuciju toplinske energije "Energo" ostvarilo je 10,2 posto prihoda više nego u 2002., odnosno 105,3 milijuna kuna te dobit od 1,4 milijuna kuna.

Komunalno društvo za uređenje i održavanje groblja "Kozala" poslovalo je s 594.933 kuna dobiti. Ostvaren je ukupni prihod od 21,8 milijuna kuna ili 3,9 posto manje nego prethodne godine.

Trgovačko društvo "Rijeka promet" ostvarilo je 39,2 milijuna kuna ukupnog prihoda ili 15,1 posto više nego u 2002, a dobit iznosi 589.565 kuna.

Gradonačelnik Vojko Obersnel ocijenio je poslovanje gradskih poduzeća uspješnim te kazao je da ostvareni gubitak ViK-a nije tragičan i ne treba ga promatrati kao nečiju osobnu odgovornost. Dodao je da riječka gradska uprava ima razumijevanja prema gospodarskim subjektima koji na vrijeme ne izvršavaju svoje obveze. Tako će primjerice dugovanje koje riječki Klinički bolnički centar ima prema ViK-u vjerojatno biti kompenziran za zemljište u vlasništvu te bolnice, a koje će gradska uprava koristiti za društveno poticanu stanogradnju, rekao je Obersnel.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙