FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: U HRVATSKOJ RASTE INDUSTRIJSKA PROIZVODNJA

ZAGREB, 18. svibnja 2004. (Hina) - Industrijska proizvodnja u Hrvatskoju travnju se povećala za 3.1 posto u odnosu na travanj 2003. godine,što ipak predstavlja znatno usporavanje rasta proizvodnje u odnosu naožujak kada je bila veća za 10.4 posto u odnosu na isti mjesec 2003.godine, stoji u vijesti agencije UPI.
ZAGREB, 18. svibnja 2004. (Hina) - Industrijska proizvodnja u Hrvatskoj u travnju se povećala za 3.1 posto u odnosu na travanj 2003. godine, što ipak predstavlja znatno usporavanje rasta proizvodnje u odnosu na ožujak kada je bila veća za 10.4 posto u odnosu na isti mjesec 2003. godine, stoji u vijesti agencije UPI.

Službene brojke o hrvatskoj industrijskoj proizvodnji objavljene su dok su u Zagrebu predstavnici Međunarodnog monetarnog fonda počinjali razgovore o daljnjoj suradnji i mogućoj obnovi stand-by aranžmana s predstavnicima hrvatskih vlasti i Narodne banke Hrvatske u cilju pomoći stabiliziranja hrvatskog gospodarstva, izvješćuje agencija. Hrvatsko gospodarstvo godišnje bilježi stopu rasta od tri posto, no nezaposlenost ostaje "tvrdoglavo visoka", odnosno nešto malo viša od 19 posto, napominje se u vijesti.

Hrvatska se vlada nada smanjiti proračunski deficit zemlje s predviđenih 4,5 posto brutto domaćeg proizvoda ove godine na 4 posto iduće godine, napominje agencija uz ocjenu da je "po standardima nekih drugih post-komunističkih zemlja u regiji hrvatska fiskalna situacija razmjerno dobra".

Češka, koja se Europskoj uniji pridružila 1. svibnja, prošle je godine, primjerice, zabilježila proračunski deficit do 13,6 posto BDP-a i smatrat će uspjehom ako ove godine deficit padne ispod 6 posto, napominje agencija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙