FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: GIOVANARDI TRAŽI EUROPSKI MODEL ZAŠTITE MANJINE

ZAGREB, 7. lipnja 2004. (Hina) - "Posebice se zanimam za problememanjina, problem slovenske manjine u Italiji, problem njemačkemanjine, talijanske manjine u Istri i Dalmaciji te stoga radim naizgradnji europskog modela zaštite manjina", istaknuo je talijanskiministar za odnose s parlamentom Carlo Giovanardi na predstavljanjukandidata njegove stranke Ujedinjenih demokršćana (UDC) za europskeizbore u Bolzanu i Trentu, prenosi agencija ANSA.
ZAGREB, 7. lipnja 2004. (Hina) - "Posebice se zanimam za probleme manjina, problem slovenske manjine u Italiji, problem njemačke manjine, talijanske manjine u Istri i Dalmaciji te stoga radim na izgradnji europskog modela zaštite manjina", istaknuo je talijanski ministar za odnose s parlamentom Carlo Giovanardi na predstavljanju kandidata njegove stranke Ujedinjenih demokršćana (UDC) za europske izbore u Bolzanu i Trentu, prenosi agencija ANSA.

"Uza sva probleme za manjine u Europi, smatram uspjelim eksperimentom onaj u regiji Alto Adige", rekao je Giovanardi govoreći o suradnji UDC-a sa strankom južnotirolskih Austrijanaca (Suedtiroler Volkspartei) te na kraju svog izlaganja podsjetio da "imamo problem 30.000 Talijana u Sloveniji i Hrvatskoj koji opravdano teže istoj razini zaštite manjina kao u regiji Alto Adige", prenosi agencija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙