FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HRVATSKA - BJELORUSIJA 1-1

OBERHAUSEN, 29. svibnja (Hina) - Mlada hrvatska nogometnareprezentacija praktički je izgubila sve izglede za prolazak upolufinale Europskog prvenstva u Njemačkoj, a samim time i za plasmanna Olimpijske igre nakon što je u dvoboju 2. kola skupine A uOberhausenu odigrala protiv Bjelorusije 1-1 (1-0).
OBERHAUSEN, 29. svibnja (Hina) - Mlada hrvatska nogometna reprezentacija praktički je izgubila sve izglede za prolazak u polufinale Europskog prvenstva u Njemačkoj, a samim time i za plasman na Olimpijske igre nakon što je u dvoboju 2. kola skupine A u Oberhausenu odigrala protiv Bjelorusije 1-1 (1-0).

Strijelci: 1-0 Lučić (38), 1-1 Kirilčik (82).

Pred 1.000 gledatelja sudio je Beneš iz Češke.

Nakon ovoga rezultata Bjelorusija vodi na ljestvici sa četiri boda, SCG s utakmicom manje ima 3, Hrvatska 1, a Italija također s dvobojem manje 0.

Kako bi stigla do drugoga jesta u skupini koje vodi u polufinale Hrvatka mora u posljednjem kolu u utorak svladati Italiju, te joj se moraju poklopiti i rezultati ostale dvije utakmice, odnosno Italija mora večeras svladati SCG, te u utorak Bjelorusija mora pobijediti SCG.

Naši mladi nogometaši bili su uvjerljivijiji tijekom većeg dijela dvoboja, ali zbog nespretnosti i sklonosti komplikacijama u završici napada nisu stigli do krucijalna tri boda.

Nakon što je Kranjčar u samom otvaranju utakmice pogodio gredu, a zatim i Babić bio neprecizan, Hrvatska je povela u 38. minuti i to pogotkom Marija Lučića. Branič Cibalije snažnoga udarca svladao je bjeoruskog vratara udarcem s više od 30 metara koji je završio u gornjem desnom kutu.

U prvih pola sata drugoga poluvremena hrvatski napadači imali su nekoliko prilika iz kojih su mogli, štoviše morali povećati vodstvo, ali ponajviše zahvaljujući kompliciranju to se nije dogodilo. Kazna za promašaje uslijedila je u 82. minuti kada je Cigalka glavom spustio jednu loptu za natrčalog Kirilčika koji je prizemnim udarcem svladao Šarliju za konačnih 1-1.

Najvjerojatnije posljednji nastup hrvatska mlada reprezentacija u Njemačkoj imat će u utorak u Bochumu protiv Italije u 20.45 sati.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙