FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

- Većina Talijana očekuje pobjedu lijevog centra

RIM, 25. svibnja 2004. (Hina/AR) - Na sljedećim izborima za Europskiparlament, koji će se održati u Italiji 12. i 13. lipnja pobijedit ćekoalicija lijevog centra nazvana Maslina, pokazuju rezultatiispitivanja javnog mnijenja koje je u svibnju proveo Institut zaispitivanje javnosti- SWG.
RIM, 25. svibnja 2004. (Hina/AR) - Na sljedećim izborima za Europski parlament, koji će se održati u Italiji 12. i 13. lipnja pobijedit će koalicija lijevog centra nazvana Maslina, pokazuju rezultati ispitivanja javnog mnijenja koje je u svibnju proveo Institut za ispitivanje javnosti- SWG.

Većina Talijana, njih 68 posto očekuje da će na europskim izborima lijevi centar osvojiti više glasova od desnoga, objavljuje talijanska novinska agencija ANSA.

Rezultati pokazuju tendenciju porasta očekivanja Talijana u pobjedu lijevog centra. U travnju je u pobjedu lijevog centra vjerovalo 66% a u ožujku 64% ispitanih. U pobjedu lijevog centra najviše vjeruju birači na bogatom sjeveroistoku zemlje (77%) i u centru (70%), a manje na sjeverozapadu (66%), jugu (67%) i na otocima (55%). Italija je podijeljena na tih pet izbornih okruga a za Europski parlament glasovat će više od 45 milijuna birača.

Talijanski premijer i vođa desnog centra Silvio Berlusconi je izjavio kako poraz svoje koalicije smatra nerealnim, jer da je njegova vlada "u protekle tri godine stalno činila čuda".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙