FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

VERHEUGEN SIGURAN DA ĆE BUGARSKA BITI PRIMLJENA U ČLANSTVO EU 1.1.2007.

SOFIJA, 7. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Europski povjerenik za proširenjeGuenter Verheugen u ponedjeljak je u Sofiji izjavio da je siguran daće se Bugarska pridružiti Europskoj uniji 1. siječnja 2007. ipreporučio dužnosnicima te zemlje da nastave s naporima u borbi protivkorupcije i kriminala.
SOFIJA, 7. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Europski povjerenik za proširenje Guenter Verheugen u ponedjeljak je u Sofiji izjavio da je siguran da će se Bugarska pridružiti Europskoj uniji 1. siječnja 2007. i preporučio dužnosnicima te zemlje da nastave s naporima u borbi protiv korupcije i kriminala.

"Siguran sam da će Bugarska biti primljena u članstvo Unije 1. siječnja 2007. Također smatram da će, ako se nastave dosada poduzeti napori, ta zemlja biti spremna zaključiti sva pregovaračka poglavlja u relativno skoroj budućnosti", istaknuo je.

Bugarska je u petak zaključila tri nova poglavlja u pregovorima i do kraja su joj ostala još samo dva.

"Iznimno je važno da Bugari pokažu ozbiljan pristup reformi sudskog sustava te da se uhvate snažnije u koštac s korupcijom i kriminalom. Ti napori moraju biti vrlo snažni i vidljivi", rekao je Verheugen koji je u ponedjeljak doputovao u dvodnevni posjet Bugarskoj. U Sofiji će se sastati s premijerom Simeonom Sakskoburggotskim, predsjednikom države Georgijem Parvanovim i ministricom vanjskih poslova Meglenom Kunevom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙