FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: MINISTARSKO VIJEĆE EU-A IZDVAJA HRVATSKU IZ REGIJE

ZAGREB, 18. svibnja 2004. (Hina) - Prihvaćajući godišnje ocjene ozemljama zapadnog Balkana Ministarsko vijeće EU-a potvrdilo je dobropoznatu činjenicu da se Hrvatska odvojila od regije, prenosi GlasAmerike.
ZAGREB, 18. svibnja 2004. (Hina) - Prihvaćajući godišnje ocjene o zemljama zapadnog Balkana Ministarsko vijeće EU-a potvrdilo je dobro poznatu činjenicu da se Hrvatska odvojila od regije, prenosi Glas Amerike.

Iako je rasprava o zapadnom Balkanu bila u sjeni važne teme obnove pregovora o europskom ustavu, Bruxelles se trudi na temelju procesa stabilizacije i pridruživanja pripremiti pet zemalja regije za visoke zahtjeve kandidature, izvješćuje postaja.

Ministri vanjskih poslova EU razmotrili su i prihvatili redovna godišnja izvješća Europskog povjerenstva o Albaniji, BiH, Makedoniji i SCG-u, napominje VOA, primjećujući da je izvješće o Hrvatskoj ove godine zamijenjeno opširnim mišljenjem Povjerenstva, te će ministri obraditi Hrvatsku na sljedećem skupu sredinom lipnja.

Ocjene Ministarskog vijeća upućuju na drastične razlike u regiji, što znači da se očekuje da će na sljedećem sastanku to tijelo preporučiti čelnicima 25 članica da Hrvatskoj na summitu u lipnju dadu kandidatski status iako se - barem za sada - ne očekuje da će ga pratiti i datum otvaranja pregovora, napominje postaja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙