FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HT najavio nova ulaganja u BiH

MOSTAR, 6. lipnja 2004. (Hina) - Iz Hrvatskog telekoma (HT) iz Zagrebapotvrdili su navode bosanskohercegovačkih dužnosnika kako je ta tvrtkaVladi Federacije BiH najavila nova ulaganja kao i mogućnost zamjenenjihovih vlasničkih udjela u Hrvatskom telekomu iz Mostara i tvrtkimobilne telefonije Eronetu.
MOSTAR, 6. lipnja 2004. (Hina) - Iz Hrvatskog telekoma (HT) iz Zagreba potvrdili su navode bosanskohercegovačkih dužnosnika kako je ta tvrtka Vladi Federacije BiH najavila nova ulaganja kao i mogućnost zamjene njihovih vlasničkih udjela u Hrvatskom telekomu iz Mostara i tvrtki mobilne telefonije Eronetu.

Federalni premijer Ahmet Hadžipašić ustvrdio je kako je zagrebački HT ponudio zamjenu svojih 49 posto vlasničkog udjela u Eronetu za povećanje udjela u HT-u Mostar kako bi ta tvrtka zajednički s Eronetom dobila licencu za trećeg GSM operatera u BiH.

"Točno je da je Hrvatski telekom (Zagreb) pristupio Vladi Federacije BiH s prijedlogom rješenja licenciranja trećeg GSM operatora u BiH. HT Zagreb je svojim prijedlogom iskazao interes sudjelovati na tržištu mobilne i fiksne telefonije u BiH kao strateški partner i strani ulagatelj, što je samo nastavak dosadašnjeg sudjelovanja i napora HT-a u razvoju telekomunikacijskog tržišta u BiH. Prijedlog rješenja vidimo kroz mogućnost restrukturiranja naših udjela u Eronetu i HT Mostaru", naveo je u pisanom odgovoru medijima u Mostaru direktor Odjela korporativnih komunikacija HT-a Zagreb Marjan Jurleka.

Regulacijska agencija za komunikacije objavit će hoće li Hrvatskom telekomu iz Mostara odobriti sedmodnevno produženje roka za dostavu prijave za trećeg GSM operatera nakon što je to na posljednjoj sjednici u četvrtak u Mostaru zatražila federalna Vlada. Glasnogovornica Regulacijske agencije za komunikacije Amela Odobašić potvrdila je kako su od federalnog ministra prometa i veza Nedžada Brankovića dobili zahtjev za produženje roka za dostavu dokumentacije što je objašnjeno novim pojedinostima iz ponude Hrvatskog telekoma iz Zagreba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙