FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OPATIJA: SVEČANO OTVOREN MIPRO 2004.

OPATIJA, 26. svibnja (Hina) - Međunarodni znanstveni skup MIPRO 2004.koji je posvećen informacijskoj i komunikacijskoj tehnologiji teelektronici svečano je danas otvoren u opatijskom hotelu Adriatic, ana tom skupu koji se održava do 28. svibnja sudjeluje oko 1000stručnjaka iz 25 zemalja - znanstvenika, stručnjaka iz javnih iprivatnih poduzeća, državne uprave, obrazovanja i gospodarskihkomora.
OPATIJA, 26. svibnja (Hina) - Međunarodni znanstveni skup MIPRO 2004. koji je posvećen informacijskoj i komunikacijskoj tehnologiji te elektronici svečano je danas otvoren u opatijskom hotelu Adriatic, a na tom skupu koji se održava do 28. svibnja sudjeluje oko 1000 stručnjaka iz 25 zemalja - znanstvenika, stručnjaka iz javnih i privatnih poduzeća, državne uprave, obrazovanja i gospodarskih komora.

Predsjednik Udruge MIPRO i predsjednik Organizacijskog odbora skupa Rajko Pfaff istaknuo je značaj razvitka informacijske tehnologije, posebice na razinama na kojima se donose važne strateške odluke. MIPRO će i nadalje uspješno pratiti razvoj i promjene u novim tehnologijama rekao je te ocijenio da taj znanstveni skup nije dovoljno predstavljen u široj zajednici i medijima.

U sklopu 27. MIPRO-a, pod sloganom "S MIPRO-om u društvo znanja" održava se sedam znanstvenih i stručnih savjetovanja na kojima će bit predstavljeno 205 radova iz područja informacijske i komunikacijske tehnologije i elektronike, a svoje proizvode i usluge predstavit će više desetaka tvrtaka.

Teme savjetovanja su mikroelektronika, elektronika i elektroničke tehnologije, hipermedijski i grid sustavi, telekomunikacije i informacije, računala u tehničkim sustavima, inteligentni sustavi, računala u obrazovanju i digitalna ekonomija.

Bit će priređen okrugli stol o regionalnim telekomunikacijama kojeg organizira Hrvatski telekom te okrugli stol Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka i Udruge MIPRO o novoj telekomunikacijskoj regulativi Hrvatske u Europskoj uniji. Ericsson Nikola Tesla priređuje okrugli stol o novim informacijskim tehnologijama za posebne namjene.

Ove godine organizatori skupa dodijelit će tri nagrade za znanstvene i stručne radove otisnute u zbornicima MIPRO-a.

Priznananja za poseban doprinos dodijeljena su riječkom Pomorskom fakultetu i HEP-u - Prijenos d.o.o.

Pokrovitelj MIPRO-a 2004. je predsjednik Vlade Ivo Sanader, a glavni sponzor Siemens d.d.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙