FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: KLJUČNI PROBLEMI POVRATKA SRBA VELIKI BROJ OPTUŽNICA

ZAGREB, 4. lipnja 2004. (Hina) - Ključni problem povratka Srba uHrvatsku je postojanje velikog broja optužnica, rekao je u jučerašnjemrazgovoru s čelnicima vojvođanske vlade zamjenik županaOsječko-baranjske županije i predstavnik Zajedničkoga srpskog vijećaopćina iz Vukovara i Osijeka Mile Horvat, prenosi u petak dnevnik"Građanski list".
ZAGREB, 4. lipnja 2004. (Hina) - Ključni problem povratka Srba u Hrvatsku je postojanje velikog broja optužnica, rekao je u jučerašnjem razgovoru s čelnicima vojvođanske vlade zamjenik župana Osječko-baranjske županije i predstavnik Zajedničkoga srpskog vijeća općina iz Vukovara i Osijeka Mile Horvat, prenosi u petak dnevnik "Građanski list".

"Riječ je o frapantnom broju, od više od 600 optužnica i procesa koji se vode u sudovima Republike Hrvatske. Ja vas pitam tko je taj koji će se pod takvim rizikom i pritiskom vratiti", konstatirao je u četvrtak u Novom Sadu Horvat, i dodao da je druga zapreka egzistencijalne naravi.

"Nijedan povratnik nema šanse da se zaposli u Hrvatskoj", naveo je on.

Mile Horvat je iznio podatak da se vraćaju samo "starci koji dolaze umrijeti na svojim ognjištima, dok se mlađa populacija uopće ne vraća".

Predstavnici Zajedničkoga srpskog vijeća općina Vukovar i Osijek konstatirali su da hrvatska vlada pokazuje dobru volju da poboljša položaj srpske nacionalne manjine, a odnosi između Srba i Hrvata u istočnoj Slavoniji i Baranji popravljaju se.

Predsjednik Zajedničkoga srpskog vijeća Jovan Ajduković je čelnicima Izvršnog vijeća Vojvodine rekao da Hrvati i Srbi u Vukovaru i dalje žive na distanci, odnosno jedni pored drugih, ali i sve više jedni s drugima.

Predstavnici zastupničkog tijela Srba iz Osijeka i Vukovara zatražili su od vojvođanske vlade pomoć za studente koji namjeravaju studirati u pokrajini, kao i potporu za osnivanje televizije na srpskom jeziku, prenio je s jučerašnjeg susreta u Novom Sadu "Građanski list".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙