FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: IZBJEGLI SRBI IZ HRVATSKE - NAJUGROŽENIJA POPULACIJA U BIH?

ZAGREB, 2. lipnja 2004. (Hina) - Treba pronaći primjeren model zarješavanje problema izbjeglih Srba iz Hrvatske jer su oni trenutnonajugroženija populacija u Bosni i Hercegovini, prenose banjalučke"Nezavisne novine" osvrt glasnogovornika premijera RS-a GoranaRadivojca na nacrt zakona o raseljenim osobama, povratnicima u RS iizbjeglicama iz BiH.
ZAGREB, 2. lipnja 2004. (Hina) - Treba pronaći primjeren model za rješavanje problema izbjeglih Srba iz Hrvatske jer su oni trenutno najugroženija populacija u Bosni i Hercegovini, prenose banjalučke "Nezavisne novine" osvrt glasnogovornika premijera RS-a Gorana Radivojca na nacrt zakona o raseljenim osobama, povratnicima u RS i izbjeglicama iz BiH.

Slijedom navedenog nacrta zakona izbjegli Srbi iz Hrvatske izgubili bi status izbjeglica i postali kandidati za azil, tumači Radivojac, dodajući da se vlada RS-a ne slaže s takvim načinom tretiranja izbjeglih hrvatskih Srba pa je na posljednjoj sjednici vratila spomenuti nacrt zakona na doradu.

"Tim ljudima treba posvetiti posebnu pozornost jer je njihov položaj vrlo kritičan a njihova budućnost neizvjesna. Zato treba pronaći pravi model za rješavanje njihovih problema i vlada RS-a je odlučila da resorno ministarstvo mora ponovno razmotriti pitanje položaja izbjeglica iz Hrvatske", ističe Radivojac.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙