FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BEOGRADSKI MEDIJI O POSJETU MINISTRA ŽUŽULA

BEOGRAD, 29. svibnja 2004. (Hina) - Beogradski mediji u subotu,izvještavajući o prvom službenom posjetu hrvatskog ministra vanjskihposlova Miomira Žužula Beogradu, ističu uzorne dobrosusjedske odnoseHrvatske i Srbije i Crne Gore, te izjavu ministra Žužula i ministravanjskih poslova SCG Vuka Draškovića da su objema vladama prioritetirješavanje pitanja nestalih, povratka izbjeglica, te zamjena vojskepolicijom na hrvatsko-srpskoj granici.
BEOGRAD, 29. svibnja 2004. (Hina) - Beogradski mediji u subotu, izvještavajući o prvom službenom posjetu hrvatskog ministra vanjskih poslova Miomira Žužula Beogradu, ističu uzorne dobrosusjedske odnose Hrvatske i Srbije i Crne Gore, te izjavu ministra Žužula i ministra vanjskih poslova SCG Vuka Draškovića da su objema vladama prioriteti rješavanje pitanja nestalih, povratka izbjeglica, te zamjena vojske policijom na hrvatsko-srpskoj granici.

"Nema ni jednog pitanja koje bi nepopravljivo opterećivalo bilateralne odnose SCG i Hrvatske. Postoji, naprotiv, suglasnost u načinu hitnog rješavanja problema kao što su nestali građani, odnos prema manjinama, povratak izbjeglica", ističu beogradske "Večernje novosti" od subote.

Dnevnik "Danas" potcrtava izjavu Vuka Draškovića da će "ići u Zagreb kad bude potrebno", te izjavu ministra Žužula da "njegov dolazak u Beograd predstavlja jasan stav hrvatske Vlade o unapređenju odnosa između dvije zemlje", pri čemu je - usprkos tome što je Hrvatskoj prioritet ulazak u EU - "na tom putu vrlo važna regionalna suradnja". "Ne vjerujem da je taj veliki, taj uistinu milenijski projekt ujedinjavanja Europe dovršen, sve dok postoji neka bijela, siva, crna rupa ovdje na području jugoistoka Europe, dok sve naše države nisu ušle u EU", navodi list izjavu ministra Žužula.

Subotnja "Politika" izvještaj o posjetu hrvatskog ministra Žužula, s naslovom "Susjedi za uzor", najavljuje na naslovnoj stranici, te ističe da se ministar Žužul, osim s Vukom Draškovićem, sastao i s predsjednikom Skupštine Srbije i Crne Gore Zoranom Šamijem i srbijanskim premijerom Vojislavom Koštunicom, dok "Glas javnosti" ističe na naslovnoj stranici i u izvještaju o razgovoru dvojice ministra da "vojska ne smije biti na granicama" Hrvatske i Srbije.

xtta ysd

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙