FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HFP: natječaj za Sunčani Hvar u ponedjeljak ili utorak, ovisno o slobodnom prostoru u dnevnom tisku

ZAGREB, 4. lipnja 2004. (Hina) - Natječaj za razvoj i privatizacijuhotelske tvrtke Sunčani Hvar po modelu javno privatnog partnerstva bitće najvjerojatnije objavljen u ponedjeljak ili utorak, 7. ili 8.lipnja, u domaćem dnevnom tisku, doznaje se danas iz Hrvatskog fondaza privatizaciju (HFP).
ZAGREB, 4. lipnja 2004. (Hina) - Natječaj za razvoj i privatizaciju hotelske tvrtke Sunčani Hvar po modelu javno privatnog partnerstva bit će najvjerojatnije objavljen u ponedjeljak ili utorak, 7. ili 8. lipnja, u domaćem dnevnom tisku, doznaje se danas iz Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP).

Objava toga natječaja bila je najavljena za kraj ovoga tjedna, no kako napominju u HFP-u, zbog čekanja slobodnog termina i prostora za objavu u dnevnom tisku, to će se dogoditi u ponedjeljak ili utorak. Natječaj će, kako se doznaje, biti objavljen u Večernjem listu, Vjesniku i Dnevniku.

Upravni odbor HFP-a na svojoj je zatvorenoj sjednici 28. svibnja prihvatio tekst natječaja za Sunčani Hvar, o čemu su nakon sjednice izviješteni novinari. Iako tada nisu naznačeni svi detalji toga teksta, potpredsednik HFP-a u Sektoru prodaje i marketinga Ivan Gotovac kazao je da će se natječaj provesti u dva kruga, pri čemu će se u prvom krugu prikupljati neobvezujuće ponude, a u drugom obvezujuće.

U prvom će se krugu, odnosno u neobvezujućim ponudama od potencijalnih investitora zatražiti da sami osmisle, kako je kazao, pravnu strukturu transakcije. Uz to, trebat će priložiti i procjenu vrijednosti društva, standardni petogodišnji plan poslovanja, planove investicija, izvore financiranja, rokove izvršenja i drugo.

Po zatvaranju prvog kruga, iz neobvezujućih ponuda, u HFP-u će odabrati pravnu strukturu transakcije koja će po njihovom mišljenju biti najoptimalnija te će onda od svih investitora koji će ući na tzv. short listu zatražiti da u drugom krugu svoje obvezujuće ponude prilagode toj strukturi.

Gotovac je naglasio i da će se natječaj odnositi na 62,3 posto dionica Sunčanog Hvara, koliko ih je u državnom portfelju, te da podrazumijeva cijelu tvrtku, a ne pojedinačne hotele.

Ukupni predviđeni rok za provođenje natječaja bit će, kako je tada kazao predsjednik UO HFP-a i potpredsjednik hrvatske Vlade Andrija Hebrang, oko 60 dana što smatra dovoljnim, no dodao je da se taj rok može i produljiti za ozbiljne kandidate koji će predati obvezujuće ponude.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙