FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HFP OBJAVIO NATJEČAJE ZA KUPNJU DIONICA HOTELA SPLIT I OMIŠALJ TE PP ORAHOVICA

ZAGREB, 24. svibnja 2004. (Hina) - HFP OBJAVIO NATJEČAJE ZA KUPNJUDIONICA HOTELA SPLIT I OMIŠALJ TE PP ORAHOVICA
ZAGREB, 24. svibnja 2004. (Hina) - HFP OBJAVIO NATJEČAJE ZA KUPNJU DIONICA HOTELA SPLIT I OMIŠALJ TE PP ORAHOVICA

HINA - Financijski servis

Hrvatski fonda za privatizaciju (HFP) objavio je u dnevnom tisku javne pozive (natječaje) za podnošenje ponuda za kupnju većinskih dioničkih paketa dvije hotelske tvrtke - Hotela Split i Hotela Omišalj, te poljoprivrednog poduzeća PP Orahovica.

Natječaji su u dnevnim novinama objavljeni u subotu 22. svibnja, a temeljem odluke Upravnog odbora HFP-a od 11. svibnja. Rok za podnošenje ponuda za Hotel Split i Hotel Omišalj je, kako stoji u pozivu, do 14 sati 30. kolovoza, dok je rok za PP Orahovica do 14 sati 28. lipnja.

Većinski dionički paket Hotela Split d.d. iz Splita, od 68,08 posto dionica, koje su iz portfelja HFP-a i DAB-a, ponuđen je po početnoj cijeni od 61,33 milijuna kuna. Ta se tvrtka sastoji od hotela Split, kapaciteta 143 sobe i 8 apartmana te autokampova Trstenik i Stobreč. Zapošljava 130 osoba, a prema procjenama HFP-a u tvrtku je potrebno uložiti 40 do 50 milijuna kuna kako bi se povećala kategorija na pet zvjezdica te postigla nova kvaliteta u poslovanju. Od ponuditelja se posebno traži i da preuzme obvezu da neće prodati autokamp Trstenik, kao ni razvojno zemljište ispred hotela, i to u roku od 5 godina od dana sklapanja Ugovora o prodaji i prijenosu dionica.

Početna cijena ponude za 69,62 posto dionica Hotela Omišalj d.d. iz Omišlja na otoku Krku je nešto malo više od 3,4 milijuna kuna, a dionice su iz portfelja HFP-a i HZMO-a. U toj je tvrtki 40 zaposlenih, a sastoji se od tri objekta - hotela Adriatic sa 78 soba, depadanse Marina sa 119 soba i depadanse Primorka sa 119 soba.

Od ponuditelja za kupnju dionica obje hotelske tvrtke, osim cijene, još se traži zadržavanje zatečenog broja zaposlenika u roku od jedne godine od dana sklapanja ugovora o prodaji i prijenosu dionica i/ili preuzimanja obveze provođenja programa zbrinjavanja eventualnog viška zaposlenika. Očekuje se i Program ulaganja, Poslovni plan za idućih pet godina, kao i podmirenje dugovanja prema državnim vjerovnicima.

Za kupnju 77,52 posto dionica PP Orahovica iz Orahovice početna je cijena 13,49 milijuna kuna, a kako stoji u pozivu, prioritet pri kupnji dionica toga poljoprivrednog kombinata imaju zaposlenici, kojih je 613. Dionice koje su oglašene u pozivu iz portfelja su HFP-a, HZMO-a, Ministarstva financija, Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva te Hrvatskih voda.

Osnovna djelatnost toga PP je proizvodnja poljoprivrednih proizvoda u 11 radnih jedinica, od čega se pet bavi ratarstvom, dok se preostalih šest bavi voćarstvom, vinogradarstvom, svinjogojstvom, ribnjačarstvom, preradom mesa, pekarstvom i kooperacijom sa poljoprivrednicima. PP Orahovica ima i najveću plantažu lješnjaka u Hrvatskoj s površinom od 230 hektara.

I tu se od ponuditelja traži zadržavanje zatečenog broja zaposlenika u roku od jedne godine, Program ulaganja, Poslovni plan za narednih pet godina, kao i preuzimanje obveze podmirenja duga prema državnim vjerovnicima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙