FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SANADER O PRIVATIZACIJI "SUNČANOG HVARA"

GRAČAC, 21. svibnja 2004. (Hina) - Vlada podupire projektjavno-privatnog partnerstva u svakom slučaju, pa tako i u slučaju"Sunčanog Hvara", rekao je predsjednik Vlade Ivo Sanader danas uGračacu nakon svečana otvorenja novog naselja za doseljenebosanskohercegovačke Hrvate.
GRAČAC, 21. svibnja 2004. (Hina) - Vlada podupire projekt javno-privatnog partnerstva u svakom slučaju, pa tako i u slučaju "Sunčanog Hvara", rekao je predsjednik Vlade Ivo Sanader danas u Gračacu nakon svečana otvorenja novog naselja za doseljene bosanskohercegovačke Hrvate.

"Jučer smo raspisali natječaj na koji se mogu javiti svi. Želimo da se javi što više ulagača i za projekt 'Sunčanog Hvara', ali i za sve slične projekte", rekao je Sanader upitan da prokomentira slučaj "Sunčanog Hvara".

Kazao je da je "javno-privatno partnerstvo poznat način suradnje javnog i privatnog i u vodećim kapitalističkim zemljama pa može i u Hrvatskoj". "No ono ne mijenja privatizaciju, nije zamjena za nju, privatizacija se nastavlja. Vlada je odlučila u sljedećih 15 mjeseci privatizirati sve u čemu je država suvlasnik do 50 posto. Očistit ćemo državni portfelj do 50 posto", najavio je premijer Sanader.

Podsjetio je na Vladinu odluku od 5. svibnja u kojoj su, kako je rekao, dvije točke: Vlada podupire projekt javno-privatnog partnerstva i obvezuje Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva da izradi dokumentaciju za daljnji postupak. Sve te odluke možete dobiti na uvid, rekao je Sanader i dodao da su "neki komentatori, na žalost, krivo ili zlonamjerno interpretirali te odluke i rekli da je Vlada tobože prodala 'Sunčani Hvar'". A Vladinu odluku možete dobiti na uvid, ponovio je premijer Sanader.

Upitan o intervenciji ministra Andrije Hebranga na HTV zbog objave vijesti o "Sunčanom Hvaru" premijer je rekao da je potpredsjednik Vlade Hebrang "samo želio dopuniti rečenicu". "Pročitano je samo pola tvrdnje da je sud poništio odluku, ali ne i da se slučaj vraća na prvostupanjski sud. Treba inzistirati da svi mi - i političari i novinari - prenosimo informacije onakve kakve jesu", rekao je Sanader.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙