FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HEBRANG: NATJEČAJ ZA SUNČANI HVAR U ROKU SEDAM DANA

ZAGREB, 20. svibnja 2004. (Hina) - Natječaj za razvoj i privatizacijuSunčanog Hvara po modelu javno privatnog partnerstva bit ćepripremljen za sedam dana, a rok natječaja trebao bi biti najmanje dvatjedna, izjavio je danas potpredsjednik Vlade Andrija Hebrang nakondodjele nagrada "Zlatna dionica".
ZAGREB, 20. svibnja 2004. (Hina) - Natječaj za razvoj i privatizaciju Sunčanog Hvara po modelu javno privatnog partnerstva bit će pripremljen za sedam dana, a rok natječaja trebao bi biti najmanje dva tjedna, izjavio je danas potpredsjednik Vlade Andrija Hebrang nakon dodjele nagrada "Zlatna dionica".

Nakon što prođe rok natječaja, HFP mora obraditi sve pristigle ponude i preporučiti Vladi odabir najboljeg ponuđača. Ako ostane jedan jedini ponuđač, onda će HFP odvagnuti kvalitetu njegove ponude i odlučiti da li Vladi predložiti potpis ugovora o javno-privatnom partnerstvu s fondom Quaestus Private Equity Partneri. Rok natječaja bi trebao biti najmanje dva tjedna i iza toga slijedi još ocjena pristiglih ponuda, a ako neće biti nikakvih teškoća to bi se trebalo dovršiti u narednih mjesec dana, kazao je Hebrang.

Potpredsjednik Vlade kaže kako je Vlada od početka imala namjeru raspisati javni natječaj, ali tek onda kad bi imala bar jednog zainteresiranog.

Hebrang je ponovio da je u sinoćnjem Dnevniku HTV-a "objavljen neistinit tekst" presude Visokog trgovačkog suda i samo dio da se ukida blokada prodaje Sunčanog Hvara, ali ne i dio da se predmet vraća na prvostupanjski sud na ponovno postupanje. To, kaže, "znači da slijede najmanje mjeseci novog čekanja na odluku suda".

"Istinita informacija glasi da odluka Visokog trgovačkog suda nije pravomoćna, prema tome na Sunčanom Hvaru je još uvijek, uvjetno rečeno, hipoteka sudske odluke", izjavio je potpredsjednik Vlade.

Dodao je da je, međutim, za sudbinu Sunčanog Hvara to posve svejedno jer je Vlada pribjegla drugačijem načinu podizanja vrijednosti te tvrtke - ne prodajom nego dokapitalizacijom na temelju partnerstva s privatnim investitorima, koje prema tome niti ne zanima da li se može ili ne može prodati tvrtka.

"Niti je oni kupuju, niti je mi prodajemo, nego idemo u zajednički projekt podizanja vrijednosti te tvrtke kako bi došla na burzu jednoga dana kao tvrtka s pozitivnim poslovanjem i kako bi privukla investitore koji mogu njezinu vrijednost iskoristiti za širenje tržišta izvan Hrvatske", rekao je Hebrang.

Potpredsjednik Vlade ponovio je također da model javno-privatnog partnerstva ima zakonske podloge, uz ostalo u Zakonu o privatizaciji, Zakonu o trgovačkim društvima, te da je sve što je Vlada do sada radila oko tvrtke Sunčani Hvar utemeljeno na zakonu.

"Niti jedan postupak ove Vlade neće biti suprotan interesu hrvatske države, hrvatske javnosti, a najmanje suprotan pozitivnim zakonskim propisima", ustvrdio je.

Vlada će ovakvim partnerstvom zaustaviti cjepkanje Sunčanog Hvara, povećati njegovu tržištu vrijednost u slijedećih nekoliko godina i staviti ga na svjetsko tržište kao tvrtku dostojnu svakog inozemnog velikog ulagača, poručio je Hebrang.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙