FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KACIN: POSTUPCI SLOVENIJE I ITALIJE OKO ZONE "USKLAĐENI"

LJUBLJANA,4. lipnja(Hina) - Predsjednik vanjskopolitičkog odboraslovenskog parlamenta Jeljko Kacin izjavio je u petak da su postupciSlovenije i Italije na današnjem sastanku u Bruxellesu oko spornehrvatske ekološko-ribolovne zone u Jadranu "usklađeni".
LJUBLJANA,4. lipnja(Hina) - Predsjednik vanjskopolitičkog odbora slovenskog parlamenta Jeljko Kacin izjavio je u petak da su postupci Slovenije i Italije na današnjem sastanku u Bruxellesu oko sporne hrvatske ekološko-ribolovne zone u Jadranu "usklađeni".

"Naši su koraci usklađeni, onako kako je i primjereno za države koje su članice Europske unije", prenijela je agencija STA Kacinove riječi izrečene nakon današnjeg sastanka vanjskopolitičkog odbora, na kojemu je bilo govora o hrvatskoj zoni i jučerašnjoj odluci Hrvatskog sabora da odgodi njenu primjenu.

Kacin je rekao da su talijanski i slovenski državni tajnici u ministarstvima vanjskih poslova Roberto Antonione i Andrej Logau u Bruxelles na današnji sastanak s hrvatskim predstavnikom Biščevićem i predstavnikom Europske komisije Leighom otputovali "zajedno".

Vanjskopolitički odbor slovenskog parlamenta donio je na zatvorenoj sjednici u petak zaključke u vezi s jučerašnjom odlukom Hrvatskog sabora, a oni praktički navode na zaključak da odluka ne zadovoljava u potpunosti slovenska očekivanja nego je samo prvi korak i da Slovenija očekuje nove korake još prije sastanka Vijeća ministara EU na kojemu će se odlučivati o hrvatskoj kandidaturi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙