FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PODGORICA: POLICIJA NA TRAGU UBOJICE NOVINARA JOVANOVIĆA

PODGORICA, 4. lipnja 2004. (Hina) - Podgorička policija došla je dotragova koji upućuju na mogućeg ubojicu direktora i glavnog urednikalista Dan Duška Jovanovića, javljaju podgorički mediji u petakpozivajući se na svoje izvore iz vrha Ministarstva unutarnjih poslovaCrne Gore (MUP).
PODGORICA, 4. lipnja 2004. (Hina) - Podgorička policija došla je do tragova koji upućuju na mogućeg ubojicu direktora i glavnog urednika lista Dan Duška Jovanovića, javljaju podgorički mediji u petak pozivajući se na svoje izvore iz vrha Ministarstva unutarnjih poslova Crne Gore (MUP).

Tako dnevnik "Publika" navodi kako se "u pritvoru nalazi mladić za kojega postoji osnovana sumnja da je potencijalni ubojica".

Policija je priopćila kako se u pritvoru nalazi poznati crnogorski sportaš i višestruki šampion u karateu Damir Mandić, koji je uhapšen na beogradskom aerodromu gdje je namjeravao otputovati u Pariz na takmičenje. Sumnja se da je njegov mobitel, kojega od veljače više ne koristi, upotrijebljen u realizaciji ubojstva. U pritvoru je još nekoliko osoba koji su dosadašnjim rezultatima istrage posredno ili neposredno povezani s misterioznim kupcem "Golfa 3", vozila za koje je sada već s velikom izvjesnošću utvrđeno da je korišteno u ubojstvu urednika Jovanovića.

Njemački policijski stručnjaci, iz laboratorija u Visbadenu, dva dana su analizirali automobil marke "golf 3", ukraden u Zagrebu, a za koji se pretpostavlja da je iz njega pucano na Jovanovića, i odnijeli sa sobom relevantne dokaze. Istražni sudac Radomir Ivanović nije mogao reći kada će prvi rezultati vještačenja njemačkih vještaka stići u Crnu Goru.

"Moguće da će ih dostavljati sukcesivno ili sve zajedno", kazao je Ivanović.

Od svih privedenih osoba uzet je "bris" za upoređivanje DNK, ali i djelovi odjeće i drugi predmeti. Neki od zadržanih u policiji već su ispitivani na poligrafu - detektoru laži, a vjerovatno će tako biti ispitani i ostali.

Podgorička policija s velikim nestrpljenjem očekuje rezultate analize DNK i barutnih čestica od njemačkih stručnjaka iz Visbadena, uvjerena da je nadomak rješenja ubojstva Duška Jovanovića, pišu podgoričke Vijesti. Izvor tog dnevnika tvrdi kako je ustanovljeno da su čahure nađene u "Golfu 3" identične čahurama nađenim na mjestu ubojstva.

U budvanskoj policiji prije dvije noći zadržan je i Ivan Delić, poznat javnosti zbog sumnjičenja da je sudjelovao u atentatu na saveznog ministra odbrane Pavla Bulatovića i zbog optužbi budvanske obitelji Šurina da ima veze sa pogibijom njihove djece.

Policajcima koji rade na istrazi najstrože je zabranjeno komunicirati s novinarima, a uvedena je kontrola zanimanja za ovaj slučaj. Kontrolom su, kako pišu Vijesti, obuhvaćeni i policajci koji se interesiraju kod kolega, a nisu izravno uključeni u istragu, što, prema navodima lista, potvrđuje strah policije da možda izvršitelji i naručitelji imaju suradnike i u Ministarstvu unutrašnjih poslova koji im javljaju smjer istrage.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙