FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PODGORICA: NOVINAR JOVANOVIĆ UBIJEN IZ ZASJEDE - SLUŽBENI IZVORI

PODGORICA, 28. svibnja 2004. (Hina) - Direktor i glavni urednikpodgoričkog dnevnika "Dan" Duško Jovanović, koji je rano jutros umrood posljedica noćašnjeg ranjavanja ispred redakcije lista u Podgorici,ubijen je u klasičnoj zasjedi, potvrdio je u petak podgorički istražnisudac Radomir Ivanović.
PODGORICA, 28. svibnja 2004. (Hina) - Direktor i glavni urednik podgoričkog dnevnika "Dan" Duško Jovanović, koji je rano jutros umro od posljedica noćašnjeg ranjavanja ispred redakcije lista u Podgorici, ubijen je u klasičnoj zasjedi, potvrdio je u petak podgorički istražni sudac Radomir Ivanović.

Policija o tom slučaju još ništa nije priopćila, a u odvjetništvu je rečeno kako do ovog trenutka još nitko nije uhićen.

Jovanović je do prije četiri godine bio visoki dužnosnik oporbene Socijalističke partije (SNP), nakon čega je preuzeo vodstvo te medijske kuće.

Dnevnik "Dan" u Crnoj Gori smatraju oporbenim glasilom, a blizak je oporbenim strankama tzv. srpskog bloka. Često je prenosio tekstove zagrebačkog "Nacionala" o duhanskoj aferi u Crnoj Gori, a i sam se bavio sličnim istraživanjima. Zbog toga je imao ili još ima više od 20 sudskih sporova, a među onima koju su tužili "Dan" je i crnogorski premijer Milo Đukanović.

Pucanj na Duška Jovanovića iz mraka pucanj je u srž ideje slobodnog novinarstva, ocijenile su u petak sve novinarske udruge u Crnoj Gori, dodajući kako se ubojice, njihovi nalogodavci i motivi moraju otkriti zbog obitelji i profesije te budućeg ozračja u Crnoj Gori.

Oporbene stranke najavile su za sutra prosvjednu i komemorativnu šetnju Podgoricom te polaganje cvijeća na mjesto zločina.

Crnogorski predsjednik Filip Vujanović izrazio je sućut obitelji Duška Jovanovića i redakciji lista "Dan". Rekao je kao vjeruje da će ovlaštena državna tijela "efikasno istražiti i otkriti izvršitelja ili izvršitelje Jovanovićeva ubojstva i privesti ih pravdi".

Premijer Milo Đukanović rekao je kako ta tragedija opasno opominje da posljedice nasilja koje su proživljavali duže od desetljeća još traju i prijete, ocjenjujući pritom da je to "atak na građanski mir i stabilnost Crne Gore i prijetnja sigurnosti njezinih građana".

Đukanović smatra da Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) i ostala tijela moraju provesti energičnu akciju i otkriti počinitelja i pokretača tog zločina.

"Sav profesionalizam koji MUP Crne Gore ima i koliko može mobilizirati kroz suradnju s drugim službama mora se pokrenuti da se odgovorni za ovaj zločin učine dostupnima pravosudnim organima", rekao je Đukanović.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙