FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: GAVRANOVA PREDSTAVA "KAKO UBITI PREDSJEDNIKA" NA STERIJINOM POZORJU

ZAGREB, 1. lipnja 2004. (Hina) - "Kako ubiti predsjednika" zagrebačkogTeatra ITD prva je predstava iz Hrvatske izvedena na novosadskomSterijinom pozorju nakon četrnaest godina, a upravo toliko nijeizvođen ni njen autor, najizvođeniji hrvatski dramski pisac MiroGavran, piše novosadski "Dnevnik".
ZAGREB, 1. lipnja 2004. (Hina) - "Kako ubiti predsjednika" zagrebačkog Teatra ITD prva je predstava iz Hrvatske izvedena na novosadskom Sterijinom pozorju nakon četrnaest godina, a upravo toliko nije izvođen ni njen autor, najizvođeniji hrvatski dramski pisac Miro Gavran, piše novosadski "Dnevnik".

Predstava "Kako ubiti predsjednika" prikazana je u programu "Krugova" Sterijinog pozorja, a na razgovorima nakon predstave povela se i rasprava kako publika u različitim sredinama reagira na predstavu, piše list. Dok neki smatraju da bi se trebala biti istovjetna u Zagrebu i u Novom Sadu, pisac drži da u SCG-u, kao i u Bosni, postoje preduvjeti za potpuno drugačiju recepciju predstave, što se, prema njemu, i vidjelo tijekom njenog izvođenja na Pozorju, navodi list.

Gavran je na susretu s novinarima izjavio da je riječ o njegovom prvom izrazito političkom tekstu na temu globalizma i globalizacije, koje su vruće teme u Europi i svijetu i vrlo važne za tranzicijske zemlje, prenosi list.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙