FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UBIJEN DIREKTOR I GLAVNI UREDNIK PODGORIČKOG LISTA "DAN"

PODGORICA, 28. svibnja 2004. (Hina) - Direktor i glavni i odgovorniurednik podgoričkog lista Dan, Duško Jovanović, preminuo je u petakrano ujutro od posljedica ranjavanja nakon što je na njega, ispredredakcije tog lista u Podgorici, oko ponoći iz automatskog oružjapucao nepoznati napadač.
PODGORICA, 28. svibnja 2004. (Hina) - Direktor i glavni i odgovorni urednik podgoričkog lista Dan, Duško Jovanović, preminuo je u petak rano ujutro od posljedica ranjavanja nakon što je na njega, ispred redakcije tog lista u Podgorici, oko ponoći iz automatskog oružja pucao nepoznati napadač.

Duško Jovanović bio je čelni čovjek ovog oporbenog dnevnika, bliskog Socijalističkoj narodnoj partiji, koji je često prenosio tekstove zagrebačkog lista "Nacional" o duhanskoj aferi u Crnoj Gori.

Motiv ubojstva za sada nije poznat.

Crnogorski premijer Milo Đukanović prošle je godine tužio Jovanovića za klevetu, jer je Dan objavio

da vlada sprječava istragu o slučaju krijumčarenja ljudi. Ranije je Đukanović dobio privatnu parnicu protiv Jovanovićevog lista, podignutu zbog izvješća o navodnom krijumčarenju cigareta.

Jovanović je bio i prvi novinar kojega je haški tribunal optužio zbog otkrivanja identiteta zaštićenog svjedoka na suđenju bivšem predsjedniku SRJ Slobodanu Miloševiću. Tužba je povučena nakon što se Jovanović ispričao.

.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙