FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MINISTRI ZA EUROPSKA PITANJA DVADESETPETORICE POZIVAJU NA IZBORE ZA EU PARLAMENT

PARIZ, 2. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Plašeći se velikog neodaziva naizbore za Europski parlament koji će se održati od 10. do 13. lipnja,ministri za europska pitanja dvadesetpetorice uputit će u četvrtakzajednički poziv za izbore, priopćio je u srijedu Quai d'Orsay.
PARIZ, 2. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Plašeći se velikog neodaziva na izbore za Europski parlament koji će se održati od 10. do 13. lipnja, ministri za europska pitanja dvadesetpetorice uputit će u četvrtak zajednički poziv za izbore, priopćio je u srijedu Quai d'Orsay.

Poziv upućen 338 milijuna birača bit će objavljen u nacionalnim listovima svake od 25 zemalja članica Europske unije, a u njemu se ističe da je Europski parlament "ključni čimbenik u izgradnji Europe".

"Najveći dio zajedničkih pravila koja se tiču vaše svakodnevice donosi se u tom parlamentu. On će u sljedećih pet godina sudjelovati u donošenju odluka presudnih za Europu i za vašu budućnost. To je ulog na tim izborima", pišu ministri.

"Europi treba parlament koji će odražavati vašu raznolikost i iznositi vaše želje, nade i odluke. Glasujte na europskim izborima. Ne dopustite da se o vašoj budućnosti odlučuje bez vas", pozivaju ministri.

I Europska komisija očitovala je u petak svoju zabrinutost zbog slabe zainteresiranosti birača, pošto je istraživanje pokazalo da trenutno manje od polovice Europljana (45 posto) kani glasovati na izborima za Europski parlament.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙