FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POČEO S RADOM NOVI IRANSKI PARLAMENT

TEHERAN, 27. svibnja 2004. (Hina/dpa) - Iranski predsjednik MohamadKhatami u četvrtak je inaugurirao novi iranski parlament u kojemu će upredstojeće četiri godine dominirati konzervativci, izvijestili suslužbeni izvori.
TEHERAN, 27. svibnja 2004. (Hina/dpa) - Iranski predsjednik Mohamad Khatami u četvrtak je inaugurirao novi iranski parlament u kojemu će u predstojeće četiri godine dominirati konzervativci, izvijestili su službeni izvori.

Khatami je članove parlamenta pozvao da u svom predstojećem mandatu uzmu u obzir različita mišljenja, upozorivši da će u suprotnom narod izgubiti povjerenje u sustav. Sastav parlamenta, koji je bio u rukama reformista bliskih Khatamiju, bitno se izmijenio nakon što je iz predizborne utrke početkom godine eliminirano više od 2.000 reformističkih kandidata.

Konzervativci su na taj način postigli laganu pobjedu. Promatrači očekuju da će na mjesto novog predsjednika parlamenta biti izabran Hadad Adel, koji nije iz vjerskih krugova ali je lojalan iranskoj administraciji. Ako njegovo imenovanje bude potvrđeno Adel će biti prvi predsjednik iranskog parlamenta u povijesti zemlje koji nije iz vjerskih krugova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙