FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FRANCUSKA POKRENULA KAMPANJU ZA POVEĆANJE STOPE SUDJELOVANJA NA EUROPSKIM IZBORIMA

PARIZ, 27. svibnja 2004. (Hina/AFP) - Francuska je vlada napredstavljanju informativne kampanje u četvrtak najavila da ćenastojati povećati stopu sudjelovanja na europskim izborima 13. lipnjaiznad 50 posto, za razliku od 46,7 posto 1999. godine.
PARIZ, 27. svibnja 2004. (Hina/AFP) - Francuska je vlada na predstavljanju informativne kampanje u četvrtak najavila da će nastojati povećati stopu sudjelovanja na europskim izborima 13. lipnja iznad 50 posto, za razliku od 46,7 posto 1999. godine.

"Htjela bih postaviti granicu dosta visoko, iznad 50 posto", izjavila je ministrica zadužena za europske poslove Claudie Haignere predstavljajući kampanju u kojoj će putem plakata i oglasa u regionalnom tisku i na internetu poticati Francuze da iziđu na izbore.

Kampanjom koja će trajati od 31. svibnja do 13. lipnja, kada se održavaju izbori u Francuskoj, želi se objasniti do koje mjere odluke europskog parlamenta zadiru u svakodnevni život stanovnika Europske unije, od sigurnosti prijevoza do borbe protiv terorizma preko zdravlja.

Europski parlament je do danas prihvatio gotovo 80 posto zakona, naglasila je Haignere.

Ona je tražila od više od 40 milijuna birača u Francuskoj da ne zaborave koji je ulog: sudjelovanje u gradnji Europe i podsjećanje na ulogu Francuske, zemlje utemeljiteljice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙