FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TALIJANSKI PARLAMENTARCI SASLUŠAT ĆE MILOŠEVIĆA O SLUČAJU TELEKOM; DANAS RASPRAVA O IRAKU

RIM, 20. svibnja 2004. (Hina/AR) - Komisija talijanskog parlamenta kojaistražuje slučaj kupoprodaje srbijanskog Telekoma otići će u Haagsaslušati bivšeg srbijanskog predsjednika Slobodana Miloševića,obznanio je u četvrtak potpredsjednik te komisije Carlo Taormina.
RIM, 20. svibnja 2004. (Hina/AR) - Komisija talijanskog parlamenta koja istražuje slučaj kupoprodaje srbijanskog Telekoma otići će u Haag saslušati bivšeg srbijanskog predsjednika Slobodana Miloševića, obznanio je u četvrtak potpredsjednik te komisije Carlo Taormina.

Međunarodni sud za ratne zločine počinjene na prostoru bivše Jugoslavije treba odlučiti kada će talijanska parlamentarna komisija moći saslušati Miloševića. Bivši jugoslavenski predsjednik bio je predsjednikom Srbije kada je 1997. talijanski Telecom kupio 29 posto dionica srbijanskog Telekoma za oko 900 milijuna njemačkih maraka, te su tom prilikom navodno plaćeni veliki iznosi kao mito. Kasnije je talijanska telefonska kompanija prodala svoje dionice srbijanskoj vladi.

Prije dvije godine talijanski je Parlament, na zahtjev većinskog desnog centra, osnovao parlamentarnu istražnu komisiju koja je trebala utvrditi da li su tadašnji vladajući talijanski političari, a premijer je tada bio sadašnji predsjednik Europske komisije Romano Prodi, primili mito od kupovine srbijanskog Telekoma. Do sada nije ništa dokazano, a parlamentarci lijevog centra su izašli iz komisije nakon što se vidjelo da ne postoji nikakvi opipljivi dokaz protiv tadašnje vlade lijevog centra, smatrajući da se samo radilo o političkoj propagandi. Talijanska parlamentarna komisija želi, po svemu sudeći, odigrati posljednju kartu i čuti osobno Miloševića, koji je navodno svojedobno govorio o korupciji u poslu oko prodaje Telekoma.

Talijanski desni centar optužuje lijevi centar da je novcem koji je plaćen za kupovinu srbijanskog Telekoma Milošević mogao napasti Kosovo.

Talijanski parlament raspravljat će tijekom današnjeg dana o iračkoj krizi, nakon čega bi trebao glasovati o povlačenju talijanskog kontingenta što će, kako se očekuje, kao prijedlog podnijeti talijanska ljevica. Tijekom poslijepodneva parlamentu će se obratiti premijer Silvio Berlusconi, koji će govoriti o vladinim ocjenama stanja u Iraku te svojim razgovorima u SAD-u. Nakon rasprave u oba doma parlamenta, očekuje se glasovanje o raznim prijedlozima među kojima će se, prema najavama, naći i prijedlog ljevice o hitnom povlačenju iz Iraka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙