FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BRITANSKI PARLAMENT: NEUGODAN PROPUST U POGLEDU PITANJA SIGURNOSTI

LONDON, 20. svibnja 2004. (Hina/AFP) - Britanski ministar za odnose sparlamentom Peter Hain u četvrtak je izjavio da je incident koji sedogodio u srijedu u Donjem domu britanskog parlamenta kada su dvijeosobe iz VIP-lože gađale premijera Tonya Blaira prezervativimaispunjenim brašnom, "vrlo je neugodan propust" kada je riječ o pitanjusigurnosti.
LONDON, 20. svibnja 2004. (Hina/AFP) - Britanski ministar za odnose s parlamentom Peter Hain u četvrtak je izjavio da je incident koji se dogodio u srijedu u Donjem domu britanskog parlamenta kada su dvije osobe iz VIP-lože gađale premijera Tonya Blaira prezervativima ispunjenim brašnom, "vrlo je neugodan propust" kada je riječ o pitanju sigurnosti.

"To se nije smjelo dogoditi, naročito nakon revizije sigurnosnih mjera u parlamentu što smo ih počeli primjenjivati prije nekoliko mjeseci, taj ćemo incident morati vrlo pozorno razmotriti", rekao je ministar za BBC.

"Da je umjesto brašna u tome trenutku u parlament bačen, primjerice, antraks bila bi to velika pobjeda terorista, jer bi poginuo velik broj zastupnika, a i jedan dio članova vlade, čime bi se potvrdila strahovanja i upozorenja što su ih prošlog ljeta iznijeli pripadnici britanskih tajnih službi", rekao je Hain, dodavši kako će vrlo skoro o tomu razgovarati s pomoćnikom direktora tajne britanske službe MI 5.

Jučerašnji incident u parlamentu povećao je zabrinutost javnosti kada je riječ o sigurnosti toj zemlji, s obzirom na činjenicu da su dvojica aktivista skupine koja se bori za prava očeva bez prepreka ušli u zgradu parlamenta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙