FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

50. ROĐENDAN GRADSKOG KAZALIŠTA "TREŠNJA"

ZAGREB, 2. lipnja 2004. (Hina) - Revijom najuspješnijih predstava idječjega klasičnog plesa Dani "Silvije Hercigonje" te središnjomproslavom 12. lipnja Gradsko kazalište "Trešnja" od 1. do 13. lipnjaobilježava 50. obljetnicu rada.
ZAGREB, 2. lipnja 2004. (Hina) - Revijom najuspješnijih predstava i dječjega klasičnog plesa Dani "Silvije Hercigonje" te središnjom proslavom 12. lipnja Gradsko kazalište "Trešnja" od 1. do 13. lipnja obilježava 50. obljetnicu rada.

Prisjetivši se prve predstave tog kazališta "Crvenkapice", ravnatelj "Trešnje" Roman Šušković Stipanović na današnjoj je tiskovnoj konferenciji istaknuo da će završna svečanost 12. lipnja biti prigoda da se okupe i neki od glumaca u toj predstavi, ali i svi prijatelji kazališta i djece. U povodu 50. rođendana "Trešnje" izlazi i dvostruki CD na kojem su pjesme iz glazbene arhive kazališta, vrijednost kojeg je ponajprije dokumentarna.

U sklopu proslave "Trešnjina" jubileja od 7. do 9. lipnja održat će se revija Dani "Silvije Hercigonje" u spomen na to veliko ime hrvatskog baleta, koreografije i plesne pedagogije."Dani" će okupiti djecu predškolske i osnovnoškolske dobi koja se bave plesom, a po Šuškovićevim riječima "Trešnjom" će u tijeku te revije nastupiti 372 mališana.

Sav prihod od ulaznica namijenjen je "Maloj kući", kustanovi za rehabilitaciju djece s oštećenjima vida.

(Hina) xkt ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙