FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

397. OBLJETNICA ZAGREBAČKE KLASIČNE GIMNAZIJE

ZAGREB, 21. svibnja 2004. (Hina) - "Tjednom Klasične gimnazije"najstarija će hrvatska škola Klasična gimnazija u Zagrebu od 27.svibnja do 3. lipnja proslaviti 397. obljetnicu neprekinutadjelovanja.
ZAGREB, 21. svibnja 2004. (Hina) - "Tjednom Klasične gimnazije" najstarija će hrvatska škola Klasična gimnazija u Zagrebu od 27. svibnja do 3. lipnja proslaviti 397. obljetnicu neprekinuta djelovanja.

Klasična gimnazija i danas radi u zgradi, koja je izgrađena upravo za nju 1932., podsjetila je ravnateljica škole Anđelka Dukat.

U sklopu proslave obljetnice bit će priređeno više kulturnih događaja i radionica. Tako će u Klasična gimnazija i Oblikovna likovna radionica "Plemenitaš" organizirati Art Party i izložbu keramičke grupe Keramos.

U Dramskom kazalištu "Gavelli" dramska skupina Klasične gimnazije premijerno će izvesti Sofoklovu tragediju "Trahinjanke".

Osim tradicionalnih Otvorenih dana Klasične gimnazije, koji su prigoda za susrete s učenicima i profesorima osnovnih škola klasičnog smjera, te središnje svečane akademije, u crkvi sv. Katarine bit će služena misa nakon koje će djevojački pjevački zbor "Lalagai" održati koncert.

(Hina) xkt ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙