FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZAGREBAČKA GRADONAČELNICA PAVIĆ POSJETILA KAZALIŠTE LUTAKA

ZAGREB, 26. svibnja 2004. (Hina) - Zagrebačka gradonačelnica VlastaPavić posjetila je danas Zagrebačko kazalište lutaka (ZKL) irazgledala završne građevne radove u preuređenju kazališta, koje jepočelo još 1998.
ZAGREB, 26. svibnja 2004. (Hina) - Zagrebačka gradonačelnica Vlasta Pavić posjetila je danas Zagrebačko kazalište lutaka (ZKL) i razgledala završne građevne radove u preuređenju kazališta, koje je počelo još 1998.

Više puta najavljivano i odgađano otvorenje kazališta predviđeno je, kako je rekao ravnatelj ZKL-a Nikola Čubela, u rujnu.

Trenutačno se završavaju radovi na pozornici i gledalištu koje će moći primiti 250 posjetitelja. Kako je rekao Čubela, kad bude gotova, bit će to jedna od najsuvremenijih pozornica u Europi.

Po njegovim riječima cijela investicija stoji 40 milijuna kuna, a unutarnje uređenje je projektirao češki arhitekt i redatelj Miroslav Melena.

Gradonačelnica Vlasta Pavić ocijenila je da je kazališna zgrada arhitektonski zanimljiva i moderna te kako su radovi započeti "još u prošlom stoljeću ipak predugo potrajali".

ZKL se obnavlja već pet godina, program uređenja prihvaćen je 1998., a prva faza radova završila je potkraj 1999. te je raspisan natječaj za završnu fazu unutarnjeg uređenja kazališta.

Natječaj je nekoliko puta propao, a radovi su čekali konačan odabir izvođača.

(Hina) xkt ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙