FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Algebra predstavila novi edukacijski program "Project Management Akademiju"

ZAGREB, 2. lipnja 2004. (Hina) - Učilište Algebra predstavila je danasnovi edukacijski program za školovanje kadra za upravljanje projektima"Project Management Akademija" koji će se od jeseni održavati usuradnji s Hrvatskom udrugom za upravljanje projektima (HUUP) itvrtkom Primakon.
ZAGREB, 2. lipnja 2004. (Hina) - Učilište Algebra predstavila je danas novi edukacijski program za školovanje kadra za upravljanje projektima "Project Management Akademija" koji će se od jeseni održavati u suradnji s Hrvatskom udrugom za upravljanje projektima (HUUP) i tvrtkom Primakon.

Program će se sastojati od tri cjeline, koje obrađuju osnovne tehnike upravljanja projektima, četiri različita modula koje polaznik odabire prema vlastitom interesu te specijaliziranih modula po područjima s relevantim primjerima iz prakse, a bit će dostupni moduli za upravljanje projektima u informatičkoj tehnologiji i razvojnim projektima, velikim investicijskim projektima, projektima zbrinjavanja otpada te građevinskim projektima.

Prema riječima predsjednika HUUP-a Vladimira Skenderovića, greške u koncipiranju te upravljanju projektima, kao posljedica nesposobnosti voditelja projekata, najčešći su uzrok neuspjeha većine projekata, jer oni ne postignu cilj, prekorače predviđene troškove ili vremenski okvir ili pak ne postignu traženu kvalitetu ili učinak.

Dodao je da projektni management predstavlja zasebno zanimanje u mnogim zemljama, primjerice u SAD-u te da se u njima kako za voditelja projekta, tako i za sve koji u njemu sudjeluju zahtjeva obučenost i certificiranost za taj posao.

Pohađanje Project Management Akademije polaznicima upravo omogućuje pripremu za stjecanje međunarodne ovjeru razine osposobljenosti za vođenje projekata, odnosno certifikata prema standardima Međunarodne udruge za upravljanje projektima (IPMA).

Ovaj edukacijski program ujedno je i minimalni uvjet za pristupanje certificiranju, koje ima četiri razine - za ovjerenog direktora projekta, voditelja projekta, specijaliste za upravljanje projektima te stručnjaka za rad na projektima, kazao je potpredsjednik HUUP-a Mladen Radujković.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙