FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Cornuel: edukacija menadžera mora uvažavati interese u i oko poduzeća

ZAGREB, 24. svibnja 2004. (Hina) - Budućnost edukacije menadžera je uobrazovanju poslovnih lidera prilagođenih okolini koja se brzo ineprestance mijenja i koji će imati razvijen smisao za uvažavanjeinteresa različitih područja na koje djelovanje poduzeća ima utjecaj.
ZAGREB, 24. svibnja 2004. (Hina) - Budućnost edukacije menadžera je u obrazovanju poslovnih lidera prilagođenih okolini koja se brzo i neprestance mijenja i koji će imati razvijen smisao za uvažavanje interesa različitih područja na koje djelovanje poduzeća ima utjecaj.

Istaknuo je to Eric Cornuel, generalni direktor Europske fondacije za razvoj menadžmenta (EFMD - European Fundation for Management Development) na predavanju u organizaciji udruge studenata ekonomije E-student.

"Suvremeni menadžer mora biti agent promjene, u službi svih koji žive od poduzeća i na koje poduzeće ima utjecaja: klijente, društvo, okoliš, zaposlenike, dioničare i druge", rekao je Cornuel. Menadžerima je stoga, drži. potreban takav tip edukacije koji će ih senzibilizirati za sva ova područja. U budućnosti će, naime, smatra Cornuel, jedna od najvažnijih zadaća menadžera biti socijalna legitimacija biznisa, njegovih vrijednosti i misije i to kako unutar tako i izvan samog poslovnog svijeta.

Zato po njegovu mišljenju programi edukacije menadžera moraju biti sinteza znanstvenih spoznaja iz više područja: sociologije, psihologije, povijesti, ekonomije i drugih. "Menadžment je izvedena (derivated) disciplina i tako ga treba i predavati", kaže Cornuel, naglašavajući da pritom valja izbjegavati akademizam neprimjenjivih i teško razumljivih menadžerskih teorija.

Zbog toga je druga važna zadaća menadžerske edukacije, uz obrazovanje novih poslovnih lidera, obrazovanje nove generacije predavača u poslovnih školama koji dolaze iz područja iz kojih je "derivirana" znanost o menadžmentu, smatra Cornuel.

Europska fondacija za razvoj menadžmenta, kojoj je Eric Cornuel na čelu, nastala je 1971. godine spajanjem dviju organizacija edukativne (International University Contact for Management Education, ICU) i korporativne institucije (European Association of Management Training Centres, EAMTC). Kao najveće europsko mrežno udruženje na području razvoja menadžmenta (s oko 470 članova iz akademskih i poslovnih krugova, javnih službi i konzultanata u četrdeset zemalja svijeta), EFMD igra glavnu ulogu u oblikovanju međunarodnog pristupa obrazovanju u menadžmentu.

(Hina) xduk yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙