FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Potpisan sporazum o subvencioniranju kamata stambenih kredita zaposlenih na splitskom Sveučilištu

SPLIT, 21. svibnja 2004. (Hina) - Ministar znanosti, obrazovanja išporta Dragan Primorac potpisao je danas u Splitu s rektorom splitskogSveučilišta Ivanom Pavićem sporazum o odobravanju stambenih kredita,što će osigurati subvencioniranje kamata na stambene kredite zadjelatnike splitskog Sveučilišta tako što će Ministarstvo pokrivatidvije trećine kamata, odnosno 4,19 posto od ukupno 6
SPLIT, 21. svibnja 2004. (Hina) - Ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac potpisao je danas u Splitu s rektorom splitskog Sveučilišta Ivanom Pavićem sporazum o odobravanju stambenih kredita, što će osigurati subvencioniranje kamata na stambene kredite za djelatnike splitskog Sveučilišta tako što će Ministarstvo pokrivati dvije trećine kamata, odnosno 4,19 posto od ukupno 6,29 posto.

Potpisan je i sporazum o proceduri postupanja u nabavi roba i usluga te ustupanju radova pri korištenju kreditnih sredstava banaka, koji će naknadno potpisati i rektori ostalih hrvatskih sveučilišta. Sporazum se odnosi na projekte kapitalne izgradnje, poput sveučilišnog kampusa u Splitu za koji je predviđeno utrošiti 344 milijuna kuna. Ministar je naglasio kako se time uvodi jasnoća i točna određenost svih postupaka financiranja izgradnje, dok je rektor Pavić istaknuo kako će to omogućiti nastavak izgradnje kampusa, odnosno sveučilišne knjižnice u najskorijem roku.

U suradnji sa Sveučilištem napokon je riješen i status zaposlenika i studenata koje je, odlukom bivše Vlade, Sveučilište trebalo preuzeti s ukinutog Veleučilišta. Odlukom Ministarstva preuzeti su svi zaposlenici Veleučilišta, njih 131, odnosno uvršteni su na platni popis Ministarstva, a što se tiče studenata, apsolventi, njih ukupno 82 na studijima sestrinstva i fizioterapije, moći će diplomirati prema programima po kojima su upisani, dok će preostali 301 studiranje nastaviti prema programu Odjela stručnih studija Sveučilišta u Splitu na Medicinskom fakultetu, te praktičnu izobrazbu obaviti u splitskoj Kliničkoj bolnici.

Na novinarski upit je li među preuzetim zaposlenicima i bivši rektor Veleučilišta Boris Anzulović, rektor Pavić odgovorio je kako je on među 14 ranije preuzetih nastavnika te da njegov status nije bio upitan.

Ministar Primorac potvrdio je novinarima i kako je u upravnom i financijskom nadzoru Visoke pomorske škole u Splitu, koja je prije nekoliko dana registrirana kao Pomorski fakultet, utvrđen niz nepravilnosti, te da je pokrenut postupak utvrđivanja odgovornosti. Nepravilnosti koje je utvrdilo Ministarstvo financija odnose se na neplaćanje oko 2,5 milijuna kuna doprinosa na honorare, no, kako je pojasnio rektor Pavić, moguće je da je riječ o različitom tumačenju propisa. Dodao je da se Fakultet na to žalio te da je predmet u rješavanju. Rektor Pavić najavio je za 28. svibnja sjednicu Dekanskog vijeća na kojoj će biti imenovan novi dekan Pomorskog fakulteta, umjesto dosadašnjeg privremenog Drage Pavića koji odlazi u mirovinu, a raspisat će se i natječaj za novog tajnika.

Ministar Primorac na novinarski je upit, pak, otklonio mogućnost da su se na Pomorskom fakultetu krivotvorile diplome, iako to nije bio predmet nadzora kojim je utvrđena neusklađenost statuta s drugim aktima Fakulteta i Sveučilišta. Rekao je kako se, prema onome što su naknadno doznali, može zaključiti da nije riječ o krivotvorenju nego o neadekvatnom stručnom nadzoru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙