FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: hns-ovi članovi poglavarstva o današnjoj sjednici

ZAGREB, 25. svibnja 2004. (Hina) - Na današnjoj sjednici članovizagrebačkoga Gradskog poglavarstva odobrili su novčanu potporu od 4,8milijuna kuna za sufinanciranje radova Svjetskog kupa u slalomu zažene na Medvednici, no nakon sjednice HNS-ovi članovi Poglavarstvapred novinarima su izjavili da su za tu točku umetnuti materijali okojima se na sjednici uopće nije raspravljalo.
ZAGREB, 25. svibnja 2004. (Hina) - Na današnjoj sjednici članovi zagrebačkoga Gradskog poglavarstva odobrili su novčanu potporu od 4,8 milijuna kuna za sufinanciranje radova Svjetskog kupa u slalomu za žene na Medvednici, no nakon sjednice HNS-ovi članovi Poglavarstva pred novinarima su izjavili da su za tu točku umetnuti materijali o kojima se na sjednici uopće nije raspravljalo.

Riječ je o dopisu Ministarstva kulture u kojem izvješćuje grad o zahtjevu Sljeme Medvednice d.o.o za izdavanje uvjeta zaštite prirode i mišljenja o zahvatima, objektima i opremi u Parku prirode "Medvednici".

Član Poglavarstva za upravljanje imovinom Srećko Ferenčak (HNS) novinarima je nakon sjednice Poglavarstva rekao da je te "materijale očito netko podmetnuo" i da će se raspitati tko je to učinio. To je učinjeno kako bi me novinari mogli o tome propitkivati, dodao je, istaknuvši da se polovica radova navedenih u zahtjevu ne odnosi na Svjetski skijaški kup.

Pročelnik Gradskog ureda za upravljanje imovinom Željko Uhlir (HNS) rekao je da Ministarstvo kulture ne može izdati uvjete navedene u zahtjevu Sljeme Medvednice jer je za svaki pojedini zahvat potrebno dostaviti idejno rješenje.

Pomoćnica ministra kulture Marina Mlakar u dopisu navodi da je Sljeme Medvednica d.o.o. dostavilo dokumentaciju koja se sastoji od popisa stotinjak različitih zahvata, 14 fotografija terena s ucrtanim položajem dijelova pojedinih zahvata, dva zemljovida s ucrtanim terasama vodovoda i rekonstrukcije-produženja nove žičare, dva nacrta za Crveni spust. U dopisu se objašnjava da je riječ o kompleksnim zahvatima.

Poglavarstvo je na današnjoj sjednici utvrdilo i listu prioriteta izradbe pet detaljnih planova uređenja (lista D) - Slobodna carinska zona Jankomir, Jankomirska-zapad, NK Zagreb, RŠC Jarun, Prečko-jug i Oranice-TEP-tematski park.

Poglavarstvo je utvrdilo i jednokratnu naknadu za godišnji odmor od 1800 kuna neto po zaposlenom u gradskim uredima, službama, zavodima, ustanovama kulture i javnim ustanovama u predškolskom odgoju i obrazovanju te skrbi za djecu predškolske dobi grada Zagreba.

Prihvatilo je i pokroviteljstvo nad poslovnom konferencijom "Hrvatska tvrtka u europskom okruženju - Kako poslovati s proširenim EU".

Prihvaćen je i popis prioriteta za raspored dodijeljenih sredstava između zdravstvenih ustanova na području Zagreba za ovu godinu - za zdravstvene ustanove u gradskom vlasništvu 36,2, a za zdravstvene ustanove u državnom vlasništvu 33,3 milijuna kuna.

Prihvatilo je i prijedlog plana upisa učenika po programima obrazovanja za 2004./2005. Pročelnik Ureda za obrazovanje i šport Ivica Lazanja rekao je da se broj učenika koji se upisuju u prvi razred srednjih škola u Zagrebu smanjuje po prosječnoj godišnjoj stopi od 2,8 posto od 1995./96 do 2003./4. Ove školske godine očekuje se upis oko 11.000 učenika, a lani ih je bilo upisano 11.781.

Prihvaćen je i prijedlog zaključka o kriterijima i mjerilima za financiranje javnih potreba - decentralizacije funkcija u osnovnim i srednjim školama te gradskim učeničkim domovima za ovu godinu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙