FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Radnici "Borova" koji su 1991. ostali u okupiranu Vukovaru traže ista prava kao i ostali radnici

VUKOVAR, 1. lipnja 2004. (Hina) - Bivši radnici "Borova" koji su 1991.dobili otkaze o radu, jer se u predviđenu roku nisu javili Upravipoduzeća u progonstvu u Zagrebu, spremni su od 8. lipnja zapriječitiulaz u tvornicu obuće "Borovo" u Vukovaru, a po potrebi i cestovneprilaze gradu Vukovaru ako im se ne vrate radna i statusna prava,najavio je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik Udruženjaradnika Kombinata "Borovo" Mirko Grahorac.
VUKOVAR, 1. lipnja 2004. (Hina) - Bivši radnici "Borova" koji su 1991. dobili otkaze o radu, jer se u predviđenu roku nisu javili Upravi poduzeća u progonstvu u Zagrebu, spremni su od 8. lipnja zapriječiti ulaz u tvornicu obuće "Borovo" u Vukovaru, a po potrebi i cestovne prilaze gradu Vukovaru ako im se ne vrate radna i statusna prava, najavio je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik Udruženja radnika Kombinata "Borovo" Mirko Grahorac.

Govoreći, kako je rekao, u ime 3500 negdašnjih radnika "Borova", od kojih su 90 posto Srbi, Grahorac je pozvao Upravu da i tim bivšim radnicima osigura prava kakva je dobilo 1746 bivših radnika Hrvata, koji su nakon povratka iz progonstva bili proglašeni tehnološkim viškom.

Bivši radnici "Borova", koje zastupa Udruženje radnika toga kombinata, ostali su nakon okupacije Vukovara raditi u pogonima "Borova", a radna prava su izgubili jer se nisu prijavili Upravi poduzeća u progonstvu u Zagrebu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙