FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BIVŠI RADNICI "CETINKE" od 6 do 9,30 sati BLOKIRALI ULAZ U TVORNICU

TRILJ, 31. svibnja 2004. (Hina) - Stotinjak bivših radnika triljsketvornice "Cetinka", koji su ostali bez posla kada je prije dvijegodine nad tom tvrtkom otvoren stečajni postupak, blokirali su jutrosod 6 do 9,30 sati sati ulaz u tvornicu.
TRILJ, 31. svibnja 2004. (Hina) - Stotinjak bivših radnika triljske tvornice "Cetinka", koji su ostali bez posla kada je prije dvije godine nad tom tvrtkom otvoren stečajni postupak, blokirali su jutros od 6 do 9,30 sati sati ulaz u tvornicu.

Taj, inače mirni, prosvjed bivši radnici - koje predvodi stožer za obranu njihovih prava i Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata, najavili su prije pet dana kada je tvornica prodana novom vlasniku "Gibli-Internacionalu" iz Sesveta za iznos od 800.000 eura.

Bivši radnici "Cetinke", naime, traže da se iz tih sredstava prvenstveno podmiri dio njihovih potraživanja za neisplaćene plaće i otpremnine, što iznosi oko 8 milijuna kuna.

Stečajna upraviteljica tvornica Meri Šitić, u nazočnosti triljskog gradonačelnika Joze Sarača i načelnika policijske postaje Tonča Bešlića, obećala je bivšim radnicima sutra priopćiti odluku o ispunjenju njihovih zahtjeva pa su se oni mirno razišli u 9,30 sati, a 130 sadašnjih zaposlenika "Cetinke" ušlo je u tvornicu i nastavilo raditi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙