FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ericsson N. Tesli i njenoj potpredsjednici priznanja za jednakost spolova i promicanje žena u informatičkoj industriji

ZAGREB, 1. lipnja 2004. (Hina) - Tvrtki Ericsson Nikola Tesla (ENT)danas je uručeno priznanje agencije Meritor Media "Korak dalje premajednakosti spolova i doprinos promicanja žena u ICT industrijiRepublike Hrvatske", a potpredsjednici tvrtke Gordani Kovačevićpriznanje za menadžericu godinu u toj industrijskoj grani.
ZAGREB, 1. lipnja 2004. (Hina) - Tvrtki Ericsson Nikola Tesla (ENT) danas je uručeno priznanje agencije Meritor Media "Korak dalje prema jednakosti spolova i doprinos promicanja žena u ICT industriji Republike Hrvatske", a potpredsjednici tvrtke Gordani Kovačević priznanje za menadžericu godinu u toj industrijskoj grani.

Ta se priznanja u Hrvatskoj dodjeljuju prvi put, a ono za tvrtku predsjedniku Uprave ENT Ake Enelu uručila je potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor, naglasivši zadovoljstvo što u Hrvatskoj postoje tvrtke koje poštuju žene i njihovo stručno znanje. Izrazila je nadu da će doći vrijeme kada se u Hrvatskoj neće trebati dodjeljivati takva posebna priznanja jer će biti postignuta ravnopravnost spolova u radu. Da to još nije tako i da žene nisu ravnopravno zastupljene, kaže, pokazuju i podaci po kojima je u strukturi hrvatskog stanovništva 52 posto žena, a čija nezaposlenost sve više raste te sada čine oko 60 posto svih nezaposlenih. Svega je 39 posto žena među zaposlenim u privatnom sektoru, 27 posto ih je na nekim rukovodećim mjestima, a tek 19 posto ih sudjeluje u radu nadzornih odbora tvrtki, što Kosor ocjenjuje nedovoljnim.

Zahvaljujući na priznanju Anel je pak istaknuo kako su u ENT-u vrlo ponosni na svoju poslovnu organizaciju, u kojoj je od ukupno zaposlenih 30 posto žena i što ih je 25 posto na najvažnijim rukovodećim mjestima.

Uručujući priznanje Gordani Kovačević državni tajnik Središnjeg državnog ureda za e-Hrvatsku Miroslav Kovačević istaknuo je pak da podupire svaku sličnu inicijativu, jer, kako kaže, zadire u srž e-društva, koje upravo potiče ravnopravnu uključenost svih društvenih skupina. Tvrtki je čestitao na poslovnim ostvarenjima, a posebno na dobroj suradnji sa državnom upravom u e-projektima.

Nagrađena Kovačević, koja je kreatorica i koordinatorica ENT-ove korporativne globalne mreže centara izvrsnosti za cjelovita komunikacijska rješenja, kazala je da priznanje zapravo ne dolazi samo njoj nego svim kolegama. Dodala je i da je jedan od ključnih ciljeva ENT-a da bude prepoznata kao kompanija koja svojim zaposlenicima nudi najbolje uvjete za rad.

U ime organizatora, agencije Meritor Media, brojne prisutne goste pozdravila je Rašeljka Maras Juričić, istaknuvši želju da se dogodine u projekt uključe i mnogi drugi zainteresirani za aktivnije promicanje toga društvenoga pitanja te da se oformi nezavisno tijelo koje će među tvrtkama birati, isticati i nagrađivati pozitivne primjere.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙