FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OSIJEK: DODJELJENE PLAKETE "ZLATNA KUNA"

OSIJEK, 28. svibnja (Hina) - Najuspješnijim tvrtkama s područjaOsječko-baranjske županije u prošloj godini danas su na sjedniciGospodarskog vijeća osječke Županijske komore uručene plakete "Zlatnakuna".
OSIJEK, 28. svibnja (Hina) - Najuspješnijim tvrtkama s područja Osječko-baranjske županije u prošloj godini danas su na sjednici Gospodarskog vijeća osječke Županijske komore uručene plakete "Zlatna kuna".

U kategoriji velikih poduzeća "Zlatna kuna" pripala je tvrtki "Našicecement", drugoj po veličini tvornici cementa u Hrvatskoj, koja je prošle godine ostvarila porast prihoda od sedam posto na 463 milijuna kuna. Udio neto dobiti u ukupnom prihodu iznosio je 14 posto, odnosno, neto dobit ostvarena je u visini od 65,7 milijuna kuna. Tvrtka zapošljava 359 djelatnika, vlasnik je nekoliko poduzeća za proizvodnju građevinskih materijala u BiH te Srbiji i Crnoj Gori, a prosječna prošlogodišnja mjesečna neto plaća iznosila je 5.346 kuna.

U posljednjih pet godina, kazali su u Našicecementu, u zaštitu okoliša uloženo je četiri milijuna eura, a za ovu godinu planiraju se ulaganja od još 2,2 milijuna eura. Iz tvrtke su najavili kako su u tijeku završne aktivnosti oko uvođenja norme ISO 14001.

Priznanje u kategoriji srednjih poduzeća dobila je tvrtka za obradu drveta A-G "Dinas" d.o.o. iz Beljevine kod Našica, koja zapošljava 360 radnika u proizvodnji kuhinjskog i drugog namještaja. U ukupnom prihodu, koji je prošle godine premašio 50 milijuna kuna, izvoz čini više od 50 posto, a tvrtka, uz ostalo, izvozi na tržišta Njemačke, Francuske, Nizozemske, Belgije i Velike Britanije.

Tvrtka "Perlis" d.o.o., iz Josipovca, za proizvodnju različitih vrsta flips proizvoda i pekarskih filova, dobila je nagradu u kategoriji malih poduzeća. Poduzeće danas ima 17 zaposlenih, u prošloj je godini ostvarilo prihod veći od 7 milijuna kuna, a, osim izvoza u BiH, SiCG te Njemačku, ovih dana s inozemnim partnerom dogovora preradu višnje za tržište Europske unije.

Priznanje za inovativni rad dobio je student osječkog Elektrotehničkog fakulteta Mario Ivančić za inovaciju "Cirkadijalni ritam", uređaj kojim se stvaraju bolji uvjeti za rast pilića u inkubatorima.

Predsjednik osječke Županijske komore Zoran Kovačević kazao je kako je stanje u gospodarstvu ove županije daleko od dobrog, s obzirom na brojku od 33.000 nezaposlenih te gubitke u poljoprivrednom sektoru. Rekao je kako je industrijska proizvodnja, nakon nekoliko godina rasta, prošle godine stagnirala, ali da se prvih nekoliko mjeseci ove godine bilježi blagi oporavak.

(Hina) xivuč yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙