FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA - GOSPODARSTVO - ZA UTORAK, 1. LIPNJA

ZAGREB, 1. lipnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zautorak, 1. lipnja.
ZAGREB, 1. lipnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 1. lipnja.

ZAGREB - U Hrvatskoj narodnoj banci održat će se sastanak Odbora za raspodjelu financijske imovine i obveza bivše SFRJ iz Aneksa C Ugovora o pitanjima sukcesije, a po završetku sastanka očekuje se priopćenje za javnost. Kako je najavljeno, ovlašteni predstavnici država sljednica bivše SFRJ razmatrat će problematiku mješovitih banaka i dogovoriti poduzimanje daljnjih aktivnosti vezanih za stanja na klirinškim i specijalnim računima. Razgovarat će se i o raspodjeli sredstava deponiranih na deviznim računima bivše Narodne banke Jugoslavije kod inozemnih komercijalnih banaka, te raspodjela monetarnog zlata.

ZAGREB - Dvodnevna poslovna konferencija "Hrvatska tvrtka u europskom okruženju - kako poslovati s proširenom EU" započet će s radom u Zagrebu. Konferenciju organizira Centar za međunarodnu suradnju i razvoj ProFuturo, a cilj je konferencije svojevrsna edukacija hrvatskih poduzetnika i menadžera o sustavu pravila i standarda koji kreiraju poslovne odnose u i sa EU. Tematski će se konferencija fokusirati na razmatranje ekonomskih preduvjeta i aspekata ulaska Hrvatske u EU, a raspravljat će se i o temama kao što su pravna prilagodba, mogućnostima sudjelovanja hrvatskih poslovnih subjekata u dostupnim programima EU, itd. (8,30 sati, hotel Opera).

ZAGREB - Tvrtka Končar svečano će obilježiti završetak modernizacije prve lokomotive za Javno željezničko transportno poduzeće Beograd. To je prva od ukupno 38 lokomotiva koliko će se obnoviti za ŽTP Beograd. Posao vrijedan oko 25 milijuna eura Končar je dobio na međunarodnom natječaju, a ugovor o obnovi sklopljen je u rujnu prošle godine. Končar će ugovoreni posao realizirati u roku 30 mjeseci (12 sati ispitini poligon tvornice Končar-Električne lokomotive, Velimira Škorpika 7).

ZAGREB - Tvrtki Ericsson Nikola Tesla na prigodnoj će svečanosti biti uručeno priznanje za korak dalje prema jednakosti spolova i doprinos promociji žena u informatičkoj industriji Republike Hrvatske, a potpredsjednici Ericssona Gordani Kovačević priznanje za menadžericu godinu u toj industrijskoj grani. Priznanja će, kako je najavljeno, uručiti potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor i državni tajnik Središnjeg državnog ureda za e-Hrvatsku Miroslav Kovačević (11 sati, Ericsson Nikola Tesla, Krapinska 45).

ZAGREB - Udruga dioničara Ericsson Nikole Tesle na konferenciji za novinare predstavit će plan akcija kojim se predviđa podnošenje zahtjeva za izvanrednom revizijom i više drugih akcija. Naime, na nedavno održanoj Glavnoj skupštini Ericsson Nikole Tesle ponovno su odbijeni prijedlozi te udruge da se dionice te tvrtke uvrste u prvu burzovnu kotaciju (10 sati, press klub, Perkovčeva 2).

ILOK - Stožer Koordinacijskog odbora akcije "Volim Hrvatsku" na sastanku u Iloku raspravljat će o realizaciji tog programa, a bit će izviješten i o izboru najdomaćina predsezone. U Iloku će biti predstavljene i dvije brošure - Pustolovna putovanja i Ribolov (11,15 sati, dvorac Odeshalchi).

ZAGREB - Zagrebački velesajam najavit će UFI Summer seminar, koji će se u Zagrebu održati od 14. 16. lipnja. Ljetna konferencija Međunarodne unije sajmova okuplja predstavnike sajamskih organizacija iz cijelog svijeta, a očekuje se sudjelovanje oko 250 delegata. Stoga je organizacija toga seminara za Zagrebački velesajam i grad Zagreb izuzetno važan događaj s aspekta međunarodne promocije i jačanja ugleda u svijetu sajamske industrije (11 sati, ZV, Klub izlagača, Avenija Dubrovnik 15).

ZAGREB - Zaposlenost je u Hrvatskoj, nakon blagog rasta u ožujku, u travnju zabilježila porast od 0,5 posto. Ukupno zaposlenih u travnju je u Hrvatskoj bilo 1.384.113, što je za 6.804 osobe ili za 0,5 posto više nego u mjesecu prije. Po podacima Državnog zavoda za statistiku, pritom je u travnju broj zaposlenih u pravnim osobama iznosio 1.080.750. U usporedbi sa ožujkom to je povećanje za 0,4 posto ili za 4.197 osoba. Podaci o kretanju broja zaposlenih u pravnim osobama po pojednim djelatnostima upućuju na sezonske karakteristike povećanog zapošljavanja, budući se najveći porast bilježi kod hotela i restorana, za 7,3 posto u odnosu na ožujak, te potom u građevinarstvu za 1,3 posto. No, zanimljivo je da je i u obrtu i slobodnim profesijama broj zaposlenih povećan za 3.144 osobe u odnosu na ožujak. Tako je u travnju u obrtu i slobodnim profesijama bilo ukupno 247.819 zaposlenih, što je za 1,3 posto više nego u mjesecu prije.

Urednica: Davorka Stanešić

Tel.: 01/4808 680

Fax.: 01/4808 821

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙