FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Agrokor: poslovni prihodi u prvom tromjesečju povećani 30 posto

ZAGREB, 1. lipnja 2004. (Hina) - Konsolidirani poslovni prihod koncernaAgrokor u prvom ovogodišnjem tromjesečju povećan je za 30,02 postoprema istom razdoblju lani i iznosio je 2,1 milijardu kuna, dok jeneto dobit iznosila 11,67 milijuna kuna, nakon gubitka od 51,8milijuna kuna iz prva tri mjeseca 2003., stoji u financijskom izvješćutog koncerna koje danas prenosi Zagrebačka burza.
ZAGREB, 1. lipnja 2004. (Hina) - Konsolidirani poslovni prihod koncerna Agrokor u prvom ovogodišnjem tromjesečju povećan je za 30,02 posto prema istom razdoblju lani i iznosio je 2,1 milijardu kuna, dok je neto dobit iznosila 11,67 milijuna kuna, nakon gubitka od 51,8 milijuna kuna iz prva tri mjeseca 2003., stoji u financijskom izvješću tog koncerna koje danas prenosi Zagrebačka burza.

Povećanje prihoda u Agrokoru najvećim dijelom pripisuju povećanju prihoda u segmentu Maloprodaje (koji čine 70,16 posto ukupnih prihoda od prodaje) za 39,3 posto, na gotovo 1,44 milijarde kuna, i to zbog proširenja maloprodajne mreže i otvaranja novih prodajnih površina.

Prihodi u segmentu proizvodnje hrane i distribuciji povećani su istodobno za 25,7 posto, na 427,9 milijuna kuna, a najveći utjecaj na njihov porast imalo je uspješno poslovanje Jamnice, Sarajevskog Kiseljaka i Zvijezde, kažu u Agrokoru.

Pritom napominju kako je poslovanje nekih od kompanija iz sastava Koncerna (npr. Ledo, Frikom i Ledo Čitluk) izrazito sezonski karakterizirano, što se održava i na poslovanje koncerna u prvom, zimskom tromjesečju.

U izvješću se navodi i kako je tijekom prva tri mjeseca ove godine Agrokor u dugoročnu materijalnu i nematerijalnu imovinu uložio 169,24 milijuna kuna, a da su projekti financirani uglavnom iz vlastitih sredstava (iz tekućeg poslovanja) te fleksibilnim uvjetima plaćanja isporučiteljima opreme.

Od značajnijih događaja koji su uslijedili po završetku promatranog tromjesečja, u izvješću se izdvaja ovomjesečno emitiranje euroobveznica Agrokora u iznosu od 100 milijuna eura, koje su uvrštene na Zagrebačku i Luxemburšku burzu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙